Haberler

Unakıtan:''dış Politikada Göçmenlere Önem Veriyoruz''

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hükümet olarak dış politikada Balkan göçmenlerine, Batı Trakya'ya ve diğer göçmenlere önem verdiklerini söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, hükümet olarak dış politikada Balkan göçmenlerine, Batı Trakya'ya ve diğer göçmenlere önem verdiklerini söyledi.

Unakıtan, Gaziemir İlçesine bağlı Sarnıç Beldesi'nde İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen pikniğe katıldı.

Burada Balkan göçmenlerine seslenen Unakıtan, şöyle konuştu:

''Birlikten dirlik doğar, her zaman birlik, beraber olun. Balkan göçmenleri, diğer göçmenler birlik ve beraberlik içinde bu devletin mozaiğini oluşturuyor. Sadık, çalışkan göçmenlerimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni ileri götüren insanlardır. Buradaki topluluktaki gençlerin arasından, ileride benim gibi başka bakanlar çıkacak. Hepimiz milletimize devletimize hizmet etmek, Türkiye Cumhuriyeti'ni layık olduğu yere getirmek için çalışıyoruz. Bunu barış içinde, çalışarak, kendimize güvenerek yapacağız. Birincisi barış içinde yaşayacağız, ikincisi ekonomik gücümüz olacak.''

Bulgaristan ile sıcak ilişkiler kurduklarını ifade eden Unakıtan, şöyle devam etti:

''Sizinde kabinede bir Bakanınız var, Kemal Abiniz sizi temsil ediyor. Hükümet olarak dış politikada Balkan göçmenlerine, Batı Trakya'ya, diğer göçmenlere önem veriyoruz. Bulgaristan ile ilişkilerde iyi noktalara geldik. AB'ye üye olduktan sonra sınırlar kalkacak. Orada toprağınız, seçme hakkınız başka haklarınız varsa onlara sahip çıkın. Biz de size destek vereceğiz. Bunlar dayanışma ile oluyor. Oraları yalnız bırakmayın. Ben bile gidiyorum, geçenlerde Maliye Bakanı'nı davet ettim, geldi. İyi ilişkiler içerisindeyiz. Dost ve barış içinde olursak, ekonomik ilişkileri geliştirirsek, bir de ortak şirketlerimizi hayata geçirirsek eski çektiğimiz çileleri geri bırakırız.''

Hükümet olarak Türkiye'nin geleceğini daha iyi hale getirmek için çalıştıklarını ve yönlerinin Batı olduğunu, Atatürk'ün çizdiği yolda gittiklerini kaydeden Unakıtan, ''Ulu Önder de hemşehrinizdir. Evlatlarımıza Avrupa nasılsa öyle bir gelecek hazırlamak istiyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title