Haberler

Unakıtan: "Bir Boşluk Katiyen Söz Konusu Değildir".

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Fiş Toplamayı Kaldırdıklarını Belirterek, "Bir Boşluk Katiyen Söz Konusu Değildir. 2007'de 2006'da Toplanan Fişlerin İadesi Yapılacak, 2008'de de Asgari Geçim İndirimi Uygulanacak" Dedi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, fiş toplamayı kaldırdıklarını belirterek, ''Bir boşluk katiyen söz konusu değildir. 2007'de 2006'da toplanan fişlerin iadesi yapılacak, 2008'de de asgari geçim indirimi uygulanacak'' dedi.

Türkiye-Katar 3'üncü Dönem KEK Toplantısı mutabakat zaptı imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Unakıtan, enerji zamlarına ilişkin bir soru üzerine, ''Sayın Başbakan konuştu. Sayın Başbakan konuştuktan sonra herhangi bir bakana başka bir şey sorulmaz'' diye konuştu.

Akaryakıt şirketlerine verilen cezanın hatırlatılması üzerine Unakıtan, sürecin devam ettiğini, Maliye Bakanlığının görevi neyse onu yerine getirdiğini belirtti.

Bazı sektörlerde vergi artırımı olmasının şart olduğunun söylendiğinin ifade edilmesi üzerine de Unakıtan, herkesin kendi düşüncelerini açıklayabileceğini, ancak Türk hükümetinin yapması gereken neyse ona karar vereceğini, başkalarının ''şu şekilde olacak veya bu şekilde olacak'' demesinin kendilerini katiyen bağlamadığını, sözü edilen sektörlerde bir vergi artırımının şu an için gündemde bulunmadığını ifade etti.

Kemal Unakıtan, fiş toplamayı kaldırdıklarını anımsatarak, şöyle devam etti:

''2007'de kimse fiş toplanmayacak diyoruz. 2008'de de bir asgari geçim indirimi uygulayacağız. Fiş toplamaktan dolayı ücretlerden elde ettiği gelirin daha fazlasını asgari geçim indiriminden vereceğiz.

'2007'de fiş toplanmayacak ama ne olacak, bir boşluk var, orada ne vergi iadesi olacak ne de asgari geçim indirimi uygulaması olacak. Bir boşluk doğacak' gibi söylemler var. Öyle bir boşluk katiyen söz konusu değildir. 2007'de 2006'da toplanan fişlerin iadesi yapılacak, 2008'de de asgari geçim indirimi uygulanacak. Bir boşluk söz konusu değildir. Ücretlilerin bundan dolayı herhangi bir mağduriyeti söz konusu değildir. Hatta 2008'den itibaren kendilerine biraz daha fazla gelir imkanı sağlanmış olacak.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title