Haberler

Unakıtan, 4 Gün Sonra Konya'dan Ankara'ya Hareket Etti: Çok İyiyim

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İshal Rahatsızlığı Nedeniyle, 4 Günden Bu Yana Kaldığı Rixos Oteli'nden Bugün Ayrılarak Ankara'ya Giderken Sağlık Durumunun İyi Olduğunu Söyledi. Bakan Unakıtan, Yabancılara İlişkin 'İspanyol Modeli'ne Büyük Önem Verdiklerini Çalışmaların Fazla Uzamadan Bitirileceğin...

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ishal rahatsızlığı nedeniyle, 4 günden bu yana kaldığı Rixos Oteli`nden bugün ayrılarak Ankara`ya giderken sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Bakan Unakıtan, yabancılara ilişkin `İspanyol modeli`ne büyük önem verdiklerini çalışmaların fazla uzamadan bitirileceğini söyledi.

Unakıtan çifti, geçen hafta perşembe günü damatları Eyüp Sabri Küçük`ün kullandığı ve içinde çocukları Abdullah Unakıtan`ın da bulunduğu cipin, bir otomobile çarpmasıyla 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından Konya`ya geldi. Bakan Unakıtan, cuma günü kazada ölenlerin yakınlarına başsağlıığı ziyaretinde bulunduktan sonra saat 19.00`da otele girdikten sonra rahatsızlanarak, dışarı çıkmadı.

Eşi Ahsen Unakıtan ile elele tutuşarak saat 13.30`da otelden çıkan Bakan Unakıtan, gazetecilerin sağlık durumuyla ilgili soruları üzerine, ``Çok çok iyiyim. Zaten fazla bir şeyim yoktu. Konya`yı sevdik herhalde`` yanıtı verdi. Bakan Unakıtan, yabancılara mülk satışına ilişkin `İspanyol modeli` uygulaması ile ilgili bir soru üzerine ise, şunları söyledi:

``Bu konuda talimat verdiğim doğru. Kültür ve Turizm Bakanı ile birlikte İspanya`ya gidip bu konuda incemelerde bulunduk. Daha sonra da gerekli talimatları verdim. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılıyor. 1 milyon evin satıldığı söyleniyor. Bu rakamın doğrusu 2 milyondur. Yani 2 milyon ev yabancılara satılmış. Bununla ilgili çalışmalar kısa zamanda bitirilecek. Bazı mevzuat düzenlemeleri yapılabilir. Master planlar hazırlanmalı ve hazinenin elinde olan yerlerin tespit edilmesi lazım. Bu biraz uzun zaman alabilir. Ama bu birkaç yıl olmaz. Bu projeyi bir an önce hayatiyete geçirmek istiyoruz. Hükümetimizin de önem verdiği projelerden bir tanesi.``

Bakan Unakıtan eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte kendisini yolcu etmeye gelen Vali Atilla Osmançelebioğlu, Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ile vedalaştıktan sonra karayoluyla Ankara`ya hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title