Haberler

Umut Verdi, Evlendi, Dolandırdı

Hatay'da, Kendini Doktor Olarak Tanıtan Filistin Uyruklu 57 Yaşındaki Shafiq Albasyon, Tanıştığı Kişilere İyilik Meleği Gibi Yaklaşıp, Kendine Aşık Ettiği Kadınla Nikahsız Evlendi. Kadın ve Çocuklarını Balayına Götürüp Bir Kuruş Para Harcatmayan Albasyon, Aile Fertlerini Umut Tacirliğiyle Dolandırınca Foyası Ortaya Çıktı.

HATAY’da, kendini doktor olarak tanıtan Filistin uyruklu 57 yaşındaki Shafiq Albasyon, tanıştığı kişilere iyilik meleği gibi yaklaşıp, kendine aşık ettiği kadınla nikahsız evlendi. Kadın ve çocuklarını balayına götürüp bir kuruş para harcatmayan Albasyon, aile fertlerini umut tacirliğiyle dolandırınca foyası ortaya çıktı.

İddiaya göre, 6 ay önce Türkiye’ye giriş yapan Shafiq Albasyon, Antakya’da bir otele yerleşti. Tanıştığı herkese kendini kalp cerrahı ‘Şefik Abu Ömer’ olarak tanıtan Albasyon, işsiz olanları Norveç’e götürme teklifinde bulundu. Eşi daha önce ölen 53 yaşındaki 3 çocuk annesi Meral Şener’e de, “Seni Norveç’e götüreyim. Benim orada otelim var. Otelin restoranında aşçı olarak çalışırsın. Çocuklarının da iyi bir geleceği olur” teklifinde bulundu. Ekonomik sıkıntı çeken Şener, bu teklifi kabul etti, ancak Albasyon’un pasaport ve vize işlemleri için istediği 200 Euro’yu veremedi.

Albasyon, masrafları cebinden karşılama sözü verince Şener’in sempatisini kazandı. İşlemleri sürdürürken Şener ile arkadaşlığını ilerleten Filistinli, kadına evlenme teklifinde de bulundu. Kadının ailesinin onayının da alınmasıyla Albasyon ile Şener düğün yaptı, ancak, nikah kıymadı. Albasyon, nikahsız eşi Şener ile çocuklarını Antalya’ya balayına götürdü. Herkesin güvenini kazanan Filistinli, dönüşte aile yakını olan işsiz geçleri Norveç’e götürme sözü verdi. Ardından da 20 kişiden yaklaşık 22 bin Euro topladı. Pasaport ve vize işlemleri için Ankara’ya giden Filistinli, ortadan kayboldu.

BU KEZ TUZAĞA DÜŞTÜ

Uzun süre Filistinli Shafiq Albasyon’a ulaşamayınca dolandırıldıklarını anlayan Meral Şener ve diğer mağdurlar aralarında plan yaptı. Şener, uzun süre uğraşarak cep telefonuyla görüştüğü Albasyon’a hiç bir şey olmamış gibi davranıp, kendisini çok özlediğini belirterek Antakya’ya dönmeye ikna etti. Antakya’ya gelir gelmez dolandırılan 20 kişinin arasında kendini bulan Filistinli, suçunu itiraf edip, uzun süre ağlayıp özür diledi. Ancak, Shafiq Albasyon, polise teslim edildi. Konakladığı otel odasında yapılan aramada, dolandırdığı kişilerin pasaportları, kimden ne kadar para aldığına dair notlar, stetoskop, tansiyon aleti, sahte kartvizitler, doktor önlüğü ele geçirildi. Filistinli dolandırıcı, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BİZE GÜVEN VERDİ

Olayın şaşkınlığını hala üzerinden atamadığını belirten Meral Şener, “Beni kendine öyle güvendirdi ki çocuklarıma öz babasının yapmadığını yaptı. Şefkat gösterdi, onları kendine bağladı. Ardından da bizi dolandırdı, duygularımızla oynadı" dedi. Şener, bu kişinin kurbanı olanların da ortaya çıkarak şikayetçi olmasını istedi.

Şener’in damadı 24 yaşındaki Tuncay Topal, Filistinli dolandırıcıya kendisi ve ağabeyini Norveç’e götürme sözü üzerine toplam 6 bin YTL verdiklerini ileri sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Moda

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title