Haberler

Umut Bulut'tan Tarihi Gol

Trabzonspor-gaziantepspor Maçının 14. Saniyesinde Ağları Havalandıran Golcü Futbolcu Umut Bulut Tarihe Geçti.

Trabzonspor-Gaziantepspor maçının 14. saniyesinde ağları havalandıran golcü futbolcu Umut Bulut tarihe geçti.

ALBAYRAK: "İLERİDE YENİDEN GELEBİLİRİM"

Turkcell Süper Lig'indeki üç haftalık galibiyet özleminin ardından kendi sahasında Gaziantepspor'u 3 - 2'lik skorla geçen Trabzonspor'da moraller yerine geldi. Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, 15 - 16 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan kongreyle ilgili adaylık konusunda vermiş olduğu kararda herhangi bir değişikliğin olmadığını belirtti. Albayrak, "Gaziantepspor maçında alınan galibiyetten dolayı çok mutluyum. Buradan giderken kimseye bir kırgınlığım yok. Beni seçen delegelere ve bu camiaya çok teşekkür ediyorum. Şehirde önemli eksikler var. Sadece kongre zamanı birliktelik çabaları oluyor. Her zaman birlik ve beraberlik olması gerekiyor. Ama camiada hazımsız insanlar var. Delegenin seçtiği insanları herkes hazmetmek zorundadır. Önümüzdeki günlerde kimin kulübe daha faydalı olacağını düşünürsem, bir oyum var gelir onu da inandığım insanlara kullanırım. Kongreye tabii ki geleceğim. Benim kongrede konum itibariyle birini desteklemek gibi bir durumum yok. Başkanlığı bıraktıktan sonra da Trabzonspor'un bütün faaliyetlerini takip edeceğim ve gelip maçları izleyeceğim" dedi.

Albayrak, Trabzonspor'a herkesin faydalı olmak için göreve gelmek istediğini belirterek, "Göreve gelirken kararımız nasıl kesinse bırakırken de kesindir. Şu saatten sonra ben yeni bir kararla adayım diyip, yeniden delegasyonun karşısına çıkmak istemiyorum. İnşallah ileride yine zaman ve zemin müsait olursa Trabzonspor'a hizmet ederiz. Hizmet etmek sadece başkanlık anlamında olmuyor. Bugüne kadar bu kulübe hizmet etmiş başkanlara, hocalara ve futbolculara teşekkür ediyorum. Bundan sonra edecek olanlara da teşekkür ediyorum. Trabzonspor büyük bir takım ve büyük bir camia bundan sonra yoluna emin adımlarla devam edecektir" diye konuştu.

HALUK ULUSOY YALNIZ KALDI

Futbol Federasyonu'nun adaletten saptığını da savunan Başkan Albayrak, "Haluk Ulusoy federasyonu çok güçsüz kalmıştır. Tek kişi bile olsanız eğer adilseniz, güçlüsünüzdür. İlk zamanlarda Haluk Ulusoy'u destekleyen 15 - 16 kulüp vardı. Şimdi ise bu sayı ikiye - üçe düştü. Hatta alt liglerde daha da az. Şu anda herkes taraf olmuş. Yayıncı kuruluş bile taraf olmuş durumda. Yarın kongre olsa Haluk Ulusoy aday olamaz. İnşallah Ocak ayında yapılacak kongrede yeni bir yönetim gelir ve adaletli bir ortam doğar. Şu anda Futbol Federasyonu başkanlığı diye bir şey düşünmüyorum. Trabzonspor kulübünde bulunduğumuz iki yıllık görev süresi içerisinde 10 yılda yaşanacak maceralar yaşadık. Geldiğimizde dağınık bir takım devraldık. Bir çok olumsuz olay yaşadık. Bu sezon iyi bir başlangıç yapmayı düşünürken bu seferde Sivasspor maçında istenmeyen olaylar oldu. Trabzonspor Türk futbolunun lokomotifi olmuştur. Anadolu ihtilalini yapmış büyük bir kulüptür bundan sonrada büyüklüğü devam edecektir. Trabzonspor'un büyüklüğünü saha sonuçları ile kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. Trabzonspor dünya takımıdır ve kendini ispat etmiştir" dedi.

Albayrak, görev süreleri boyunca normal olarak bir yıpranma olduğunu da belirterek, "Biz görev süremiz içerisinde, çok zor şartlara rağmen iki yıl üst üste dördüncü olduk. Tabi ki o dördüncülüklerden memnun değiliz. Trabzonspor şu anda ligde hak ettiği yerde değil. Ben bunun birinci derecede lige başladığımız maçtan kaynaklandığını düşünüyorum. O maçta bir provokasyon vardı. O olayın içinde kimlerin menfaati varsa onlarda bu işin içindeydi" diye konuştu.

YANAL: "YATTARA VE GÖKDENİZ İSTEDİKLERİ MAÇI ALABİLİRLER"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Gaziantepspor maçından sonra gelişen süreçte 'her maçı kazanacağız' demeyi çok istediğini belirterek, "Bu sorumluluğu üzerime almak istiyorum. Ancak önümüzde bir kongre süreci var. Seçimin yapıldığı noktadan itibaren gelecek olan yönetim ile planlar yapacağız. Gaziantepspor maçında oyuncuların maçı istemesi çok güzeldi. Ben bu yüzden oyuncu değişikliğine gitmedim. Bunun da ödülünü aldım. Gökdeniz ve Yattara oyunun skorunu her zaman değiştirebilecek nitelikte oyuncular olduklarını gösterdiler. Yattara, Gaziantep maçında hem iyi savunma yaptı, hem de iyi hücum yaptı. Bize çok büyük katkılarda bulundu. Şu anda iyi ve doğru bir süreç yaşamıyoruz. Şu anda takımın burada olmaması gerektiğini hepimiz kabulleniyoruz. Ama şampiyonluğa oynayan bir takım olduğumuz için kadro yapısı ve planlarımızı iyi düşünmemiz gerekiyor. Hedeflerimizin altında ezilmemeliyiz. Biz hücum yapamayan bir takımdık. Şimdi ise iyi hücum yapıyoruz ancak savunmada bazı hatalar veriyoruz. Benden hem iyi oyun, hem de iyi bir sonuç beklemek bu kadar kısa süre içerisinde oldukça güç. Bu bir şikayet değil ama böyle bir zorluğun içerisinde olduğumuzu söylemek istiyorum" dedi.

"TRABZONSPOR TRANSFERDE GEREKENİ YAPMALIDIR"

Yanal, kazanamamalarının takım üzerinde bir stres oluşturduğunu belirterek, "Asla bu mazeretin arkasına sığınmayız. Çünkü eğer Trabzonspor takımıysanız kazanmak zorundasınızdır. Şu anda yönetimimizin belirleneceği bir sürece girdik. Ocak ayındaki transferler gerçekten çok zordur. Fakat sonuçta bir transfer dönemi var. Bu transferlerinde yapılması için biz planımızı makul ve mantıklı görüşler içerisinde sunacağımız bir proje hazırlıyoruz. Transfer konusunda Trabzonspor gereğini yapmak zorundadır. Bugüne kadar çok uzun bir dönem geçti. Biz sadece transfer yapmış olmak için değil, Trabzonspor'un misyonuna uygun transferler yapıp o misyona uygun kadroyu kuracağız. Bunu yaparken de transferlere çok farklı gözlerle bakılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

AHMET ŞAHİN: "O POZİSYONDA BANA FAUL YAPILDI"

Gaziantepspor maçında gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakan kaleci Ahmet Şahin, ilk faulün kendisine yapıldığını söyledi. Şahin, Zurita'nın da ilk faulü yaptığını kabullendiğini vurgulayarak, "Hakemin penaltı ve kırmızı kart kararı çok ağırdı" dedi. Trabzonspor'un Gineli futbolcusu İbrahim Yattara ise penaltıyı kaçırdığı için çok üzgün olduğunu belirterek, "Normalde penaltıyı Gökdeniz kullanacaktı ama seyirci beni istedi. Ben yine de Gökdeniz'e vurması yönünde ısrar ettim ama o da benim kullanmamı istedi. Ben penaltıyı kaçırdıktan sonra Gaziantepspor golü attı ve çok üzüldüm. Ama ardından topu alarak gittim ve üçüncü gol geldi, o zaman çok sevindim. Beraberliği asla düşünmüyorduk. Galip geldiğimiz için sevinçliyiz, inşallah başka zaman penaltı golümü atacağım" dedi.

GÖKDENİZ: "BİRLİKTELİĞİ SAĞLARSAK ŞAMPİYONLUK DA GELİR"

Gaziantepspor maçında attığı iki golle, gol sayısını sekize yükselten Gökdeniz Karadeniz, camiaya birlik ve beraberlik mesajı verdi. Gökdeniz çok stresli bir maçı kazandıklarını belirterek, "Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Ben Trabzon'a ve Trabzonporlular'a, artık birlik ve beraberlik zamanı olduğunu söylüyorum. Geçmişte nasıl birlik ve beraberliklerle 6 kez şampiyon olmuşsak, aynı birik ve beraberliği sağlayıp yedinci, sekizinci şampiyonlukları yaşamamız gerekiyor. Gelin hep birlikte, barışmış bir vaziyette, herkes bir birini sevip, sayıp Trabzonspor'a sahip çıksın" dedi. Gökdeniz, penaltı pozisyonunda taraftarın Yattara'yı istediğini belirterek, "Penaltıyı kimin kullandığı çok önemli değil. Orada taraftarımız Yattara'yı istedi ben de ona bıraktım. Sonuç olarak önemli olan kazanmaktı" diye konuştu.

ÇAĞDAŞ: "TAKIMA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM"

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın göreve gelişi ile takımda forma şansı bulmaya başlayan Çağdaş, karşılaşmada kendi kendilerini strese soktuklarını belirterek, "Uzun haftalar sonra kazandık ve çok mutluyuz. Bence Bünyamin hoca çok iyi bir hakem. Bundan öncede bir çok maçımızı yönetti, iyi niyetli bir hakem. Gaziantepspor maçında bazı ters kararları olmuş olabilir ama iyi gününde değildi her halde. Bizim için hayati derecede önemi olan bir karşılaşmayı kazandık. Bundan sonra inşallah üst üste maçlar kazanarak daha iyi yerlere geliriz" dedi. Çağdaş görev verilen her yered oynayabileceğini de belirterek, "Normalde ben stoperim. Ama hocam bana git santrfor oyna derse gider oynarım. Gaziantepspor maçında da iyi oynadığımı düşünüyorum. Ben takımıma faydalı olmak istiyorum. Bu konuda Ersun hocayla da görüştüm. Bu doğrultuda çalışmalarım devam ediyorum. Hiçbir zamanda çalışmayı bırakmadım. Ama önemli olan kazanmaktı" şeklinde konuştu.

SERKAN: "BİR REVİZYON YAPILACAĞINI SANMIYORUM"

Trabzonsporlu Serkan Balcı, mutlak galip gelmeleri gereken bir karşılaşmada üç puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Gaziantepspor maçında mutlaka galip gelmemiz gerekiyordu. Son dakikada galip geldik ama güzel oldu. Hep son dakikalarda mağlup oluyorduk. Ama gerçekten çok güzel bir maç oldu. Üç puan aldığımız için sevinçliyiz. Haftaya da kendi sahamızda oynayacağız, o karşılaşmada bizim için çok önemli. İlk yarının bitimine kadar kazanabileceğimiz kadar kazanmak zorundayız. Biz iyi bir kadroya sahibiz. Bir operasyon yapılacağını sanmıyorum. Tabi bunu hoca ve yönetim kurulu bilir. Bunlarla uğraşmamız lazım. Kazanabileceğimiz kadar maç kazanmamız gerekiyor. Çünkü Trabzonspor hak ettiği yerde değil. Bu stresli günleri atlatıp, takım olarak, camia olarak kenetlenip Trabzonspor'u başarılara ulaştırmamız gerekiyor. İnşallah bu çıkışımızı İstanbul Belediyespor maçında da sürdürürüz" dedi.

Tecrübeli futbolcu Ceyhun ise, 10 kişi kaldıktan sonra takım olarak mücadele etmenin zor olduğunu belirterek, "Ama önemli olan galip gelmekti bunu başardık. Çünkü gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Bu bizim için bir başlangıç oldu ve inşallah bundan sonra devamı gelir. 2 - 0'dan beraberliği yakalatmak tabi insanı sinirlendiriyor. Ama sonuç olarak burada kazanmak çok güzel, keyif ve huzur veriyor" şeklinde konuştu.

TOLGA'NIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Gaziantepspor maçında De Nigris ile girdiği ikili mücadele sonrası karşılaşmanın 80. dakikasında yerini Tayfun'a bırakarak hastaneye kaldırılan Tolga Seyhan'ın durumunun iyi olduğu açıklandı. Kulüp doktoru Ahmet Kalaycıoğlu, "Oyuncumuzun aldığı darbe sonrası sağ kulağı ve kaşında açılmalar oldu. Bu noktalara üçer dikiş atıldı. Hastanede kendisine çekilen tomografide bir soruna rastlanmadı. Tedbir amaçlı bir süre müşahede altında tutulduktan sonra gece 01.00 sıralarında taburcu edildi. Tolga'nın önümüzdeki hafta oynamasına engel teşkil edecek bir durum söz konusu değil" dedi.

UMUT TARİHE GEÇTİ

Trabzonspor -Gaziantepspor maçının 14. saniyesinde ağları havalandıran Umut Bulut, 50 yıllık Türkiye Birinci Ligi tarihinin en erken golüne imza attı. Umut Bulut, İlhan Parlak'a ait olan Türkiye Birinci Ligi'ndeki "en erken gol" rekorunu da kırdı. İlhan Parlak, 2005 -06 sezonunda Kayserispor forması giydiği dönemde Sivasspor'u 5 -0 yendikleri maçın 15. saniyesinde rakip fileleri havalandırmıştı.

Gaziantepspor maçında 14. saniyede gol atan Umut Bulut hem rekoru kırdı, hem de üç haftalık gol orucuna son vermenin mutluluğunu yaşadı.

BAŞKAN ADAYLARINDAN HODRİ MEYDAN

Trabzonspor Başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu, Sadri Şener'in listesinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın kabinesinden oluştuğunu belirterek, "Biz ne siyası nede ticari beklentisi olmayan insanlardan oluşuyoruz. Kulüpte köklü değişikliklerin yapılması gerekiyor. Bunu da eskimiş insanlar değil, genç jenerasyon yapabilir. Kongreye kadar çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz. Konrge gününü sabırsızlıkla bekliyorum" dedi. Hacı Yıldız ise kongrede herkese gereken cevabı vereceklerini belirterek, "Gaziantepspor maçında aldığımız galibiyetten dolayı mutluyuz. Şu anda liste çalışmalarımız sürüyor. Kongre günü geldiğinde camia hak edeni hak ettiği yere getirecektir" dedi.

"GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ"

Trabzon'da yayın yapan yerel gazetelerde Gaziantepspor galibiyetinin takımın üzerindeki olumsuz ve stresli havayı dağıttığını savundu. Günebakış gazetesi, "Heyecan kasırgası ve mutlu son" başlığını atarken, Kuzey Ekspres gazetesi futbolcuları överek, "Bu ruhla oynayın, canımızı alın" başlığını attı. Taka Gazetesi, "Her şey seninle güzel" derken, Karedeniz gazetesi ise "Trabzonspor şoktan çıktı" başlığını attı. İlk haber gazetesi ise oynanan futbolu överek, "Güzel günler göreceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title