Haberler

Umurlu Osb'de Yangın

Aydın Umurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde Bulunan Türkiye'nin En Büyük Jant Fabrikasında Çıkan Yangın Korkulu Anların Yaşanmasına Neden Oldu.

Aydın Umurlu Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Türkiye'nin en büyük jant fabrikasında çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına neden oldu.

Fabrikanın yaklaşık 50 tonluk LPG tankında bugün saat 14.45 sıralarında çıkan yangın, bölgedeki tüm itfaiye ekiplerinin anında müdahalesi ile patlama olmadan söndürüldü. Dolum sırasında sigara içtiği için yangına sebebiyet veren LPG firmasının görevlisi yangından sonra dolu tankerle birlikte olay yerinden kaçtı. Yangın söndürme çalışmalarına bizzat kendisi katılan Aydın Valisi Mustafa Malay, zanlının yakalanması için polis ve jandarmaya talimat verdi. Yanan LPG tankının soğutma çalışmaları devam ediyor.

LPG tankına dolum yapıldığı sırada başlayan yangın sonrası fabrikada çalışan işçilerin tamamı patlama ihtimaline karşın tahliye edildi. Yangının LPG tankında meydana gelmesi ve yaklaşık 50 tonluk tankın bir anda alevler içinde kalması nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrikleri kesildi. Olaydan haberdar olan Aydın Valisi Mustafa Malay, çevredeki tüm belediyelere talimat vererek yangın mahalline itfaiye araçlarını gönderilmesini istedi. Bu arada, olası bir patlama olayına karşın da olay yerine ambulans çağrıldı. Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait köpüklü söndürme arazözleri de olay yerine çağrıldı. Aydın Merkez, Umurlu, Köşk, İncirliova ve Sultanhisar Belediyeleri'ne ait itfaiye araçları yangına müdahale ederek uzun süre patlamaması için LPG tankına su sıkarak soğutma çalışması yaptı.

İddiaya göre, firmanın görevlisi olan N.K isimli şahıs fabrikanın tankına aktarım yaptığı sırada sigara yakınca birden nakil hortumları alev aldı. Yangın çıktığını gören N.K. hemen LPG tankerinin hortumun çıkarıp fabrikanın tankerinin vanasını da kapatmadan tankerle birlikte kaçtı. Bu sırada tankerin yandığını gören görevliler hemen yangına müdahale edip itfaiye ekiplerinden yardım istediler. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşı sonucu, yanın olası bir facia yaşanmadan söndürüldü.

Aydın Valisi Mustafa Malay, her şeyin eğitimsizlikten kaynaklandığını belirterek, "İnsanın başına ne gelirse bilgisizlikten ve eğitimsizlikten geliyor. Bu bize acı bir tecrübe oldu. Allah korusun bu bir patlamış olsaydı. Çok kötü olurdu. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü ve dolum esansında sigara içtiği iddia edilen ve yangından sonra dolu tanker ile birlikte kaçan zanlının arandığı bildirildi.

(İK-YK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title