Haberler

Umurbey'de 2 Milyon Liralık Yatırımla Çiftlik Kuruldu

Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde kurulan çiftlikte, günlük 1,5 ton süt üretimi gerçekleştiriliyor.

Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesinde kurulan çiftlikte, günlük 1,5 ton süt üretimi gerçekleştiriliyor.

Çiftlik sahibi Metin Akın (68), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 400 dönüm alan üzerinde oluşturduğu çiftliğin kurulum çalışmalarının iki yıl önce başladığını, bir yıldır da faaliyette olduklarını söyledi.

Akın, çiftliğin şu an için 250 büyükbaş hayvan kapasiteli olduğunu, bunu 400 büyükbaş hayvana çıkarmayı planladığını ifade etti.

Çiftlikte bulunan 196 büyükbaşın 82'sinin sağıldığını, 76 adet de buzağının bulunduğunu dile getiren Akın, yatırımın yaklaşık 2 milyon liraya mal olduğunu bildirdi.

Bu yatırımla hayvancılığa büyük katkı sağladığına inandığını ancak bunun yeterli gelmediğini kaydeden Akın, bu türlü yatırımların ülke hayvancılığının gelişmesi açısından daha fazla olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'deki arazi ve imkanların fazla olduğunu, müteşebbislerin bu gibi yatırımları yapabileceğini belirten Akın, "Zor bir iş değil. Benim konum olmamasına rağmen çok iyi biliyorum. Çok zevkli bir iştir hayvanlarla ilgilenmek. Hayvanlar yavruluyor, çoğalıyor. Bir, iki derken beş oluyor, üç iken sekiz oluyor. Biz 80-95 inekle başladık, şunda sayımız arttı" dedi.

Hayvancılığın doğru bir yatırım ve bunun bir ihtiyaç olduğuna inandığını ifade eden Akın, "Memlekete faydalı olmak için bu tip yatırımlar yapmakta yarar var, bu düşünce ile yola çıktım. Çiftliği büyütmeyi hedefliyorum. Önümüzdeki dönemlerde mandıra da yapmayı planlıyoruz. Daha da büyüyeceğiz ve Türk ekonomisine de katkı olacak" diye konuştu.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Zafer Akpınar - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Lapseki Umurbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title