Haberler

Umurbey Barajı Sulama Hattı ile İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Lapseki'de vatandaşlar, Umurbey Barajı Sulama Hattı ile ilgili bilgilendirildi.

Çarşı içindeki Çınaraltı Kahvesi'nde yapılan bilgilendirme toplantısına, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Sulama Birliği ve Umurbey Belediye Başkanı Vedat Özkan, DSİ Çanakkale Müdürlüğünden İşletme Mühendisi Murat Tuncer, İl Genel Meclis üyesi Ayhan Arslan, Lapseki Ziraat Odası Başkanı Sadık Özdem, belediye meclis üyeleriyle meyve üreticileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gani Mehmet Ekim, "Burada toplanmamızın nedeni Umurbey Barajı'nın sulama birliğinin çalışma esaslarını görüşmek. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alacağız ben bu toplantımızın Lapseki'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Vedat Özkan ise Umurbey Barajı'ndan toplam 36 bin dönüm arazinin sulanacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz 2011 yılında Umurbey Ovasında sulamaya başladık, 156 bin lira tahakkuk yapıldı bugüne kadar 70 bin lira tahsilat yaptık yani yüzde 50'ye yakın tahsilat yaptık ve vatandaşlarımız da ödemelerini yapmaya devam ediyor. Baraj sulama hattı tamamen bittiği zaman Lapseki'de 8 bin dönüm arazi sulanacak. Yeniceköy de yaklaşık 4 bin dönüm arazi, Subaşı köyünde ise bin 500 dönüm civarı arazi sulanacak."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title