Haberler

Umre Yolcuları "Vize" Mağduru Oldu

Umreye Yolcu Götürmek İçin Suudi Arabistan'dan Vize Almak İsteyen 25 Kadar Acentenin Bin Yolcusu, İstanbul Konsolosluğu'ndaki Bilgisayar Sisteminde Meydana Geldiği İddia Edilen Arıza Nedeniyle Vize Engeline Takıldı.

Umreye yolcu götürmek için Suudi Arabistan'dan vize almak isteyen 25 kadar acentenin bin yolcusu, İstanbul Konsolosluğu'ndaki bilgisayar sisteminde meydana geldiği iddia edilen arıza nedeniyle vize engeline takıldı.

Özel şirketlerle umreye gidecek olan vatandaşların vizeleri Suudi Arabistan Konsolosluğu'ndaki sistem değişikliği nedeniyle verilemeyince acente sahipleri ayağa kalktı. Beşiktaş 4.Levent'teki Suudi Arabistan Krallığı Vize Bölümü önünde toplanan acente çalışanlarından oluşan yaklaşık 25 kişilik grup, iki gündür devam eden sorun nedeniyle basın açıklaması yaptı. Konsoloslukta yaşanan sistem değişikliği nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden acente sahipleri, yaklaşık bin kişinin mağdur olabileceğini belirtti. Bu uygulama ile sadece özel umre organizasyonu şirketlerinin karşılaştığını söyleyen Yasin Ayyıldız, "Yetkililere 'numaraları Ankara'ya yollayın, vizeleri oradan alalım' dedik. Ancak kendileri 'Biz Ankara Konsolusluğumuzun sistemine karışamayız' yanıtını verdi. Müşterilerimize umreye uçamayacaklarını nedenleriyle anlattığımız halde bizi dolandırıcı gibi görmeye başladı. Vize, uçak bileti, otobüs ve otellerden büyük zarar edeceğiz. En iyi ihtimalle 25 acentenin toplam zararı 1 milyon YTL. Kişi başı 50 dolar kar etmeyi beklerken en az 200-250 dolar zarar ettik. Sabah buraya vizelerimizi almaya geldik. Pasaportlarımızı iade ederek bizi dışarı çıkardılar. Yolculara bu durumu nasıl anlatacağımızı bilmiyoruz. Pazartesi gününe kadar bin kişi mağdur olacak" diye konuştu.

Umreye gitmek isteyen yaklaşık bin kişinin uçak biletlerini alan 25 acente, pasaportlarla birlikte evrakları bir hafta önceden Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğu'na teslim ettiklerini ancak bilgisayar sistemindeki arıza nedeniyle vize işlemlerinin geçici olarak durduğunu öne sürdü. Sistemin düzelmesinin 1 hafta süreceğini öğrendiklerini belirten acente sahipleri, biletleri önceden aldıklarını, Cidde'ye uçak bileti kişi başı 426 euro, Mekke ve Medine'deki otellerin kişi başı 100 euro ve yolcuların transferlerindeki otobüs paralarını ödediklerini söyledi. Konsolosluğa verilen 28 dolar vize ücretinin zaten yandığını anlatan yetkililer, "Buradaki 25 acente, toplam 1 milyon YTL zarar etti. Ama en önemlisi vatandaş, paraları alınıp dolandırıldığını düşünüyor. Bu işi 10 senedir yapıyorum ama ilk defa başıma böyle bir durum geldi. Mahkemeye versek bir sonuç alacağımızı tahmin etmiyorum" dedi.

(CİN-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title