Haberler

Ümraniyeli Çocuklar Şenlikte Buluştu

Ümraniyeli çocuklar şenlikte buluştu

İSTANBUL - Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Ümraniye'de düzenlenen Çocuk Şenliği'nde çocuklar gönüllerince eğlendi.

Ümraniye Belediyesi, Kurban Bayramının ikinci gününde düzenlediği Çocuk Şenliği'nde ilçede yaşayan çocukları ve ailelerini birbirinden eğlenceli etkinlikle buluşturdu. Çocukların doyasıya eğlenmesi ve keyifli vakit geçirmesi adına düzenlenen etkinlik alanında; Sahne gösterileri, Karagöz-Hacivat, Keloğlan, Nasreddin Hoca, tırmanma duvarı, engel parkuru, masa labirenti gibi gösteri ve oyunlar yer alıyor. Çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ve birçok renkli şekerin ikram edildiği festivalde drama atölyesi ve nostalji sokağı gibi eğitici öğretici etkinliklerde çocukları bekliyor. Ümraniye Santral alanındaki etkinliğe katılan herkesin aktivitelerden tüm boyu yararlanabileceği ve daha birçok sürpriz etkinliğin gerçekleştirileceği Çocuk Şenliği Festivali bayram boyunca devam edecek.

"Çocukların geleneksel oyunlarımızı unutmasını istemiyoruz"

Festival alanındaki çocuklarla yakından ilgilenen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Ümraniye Belediyesi olarak çocuklarımız için her zaman farklılıklar oluşturmaya çalışıyoruz. Dün bayramın birinci günüydü, Kurban Bayramı olması münasebetiyle kurbanlar kesildi, kavurmalar yendi, büyükler ziyaret edildi. Çocuklar bayramın diğer günlerinde neler yapacak? ya çıkacak böyle eğlence yerlerine gelecek ya da eline alacak bilgisayarı cep telefonunu internete girecek orada oyunlar oynayacak. Saatlerce internetin başında oyun oynayan çocuk bir süre sonra diyalogdan uzak, sosyalliği gelişmemiş bir uşak haline geliyor. Burada geleneksel oyunlarımız da var, bizim amacımız geleneksel oyunlarımızı da çocuklarımıza unutturmamak ve keyifli bir bayram geçirmelerini sağlamak" dedi.

Aileleriyle birlikte festivale katılan çocuklar ise, "Buraya eğlenmek için geldim, keyifli vakit geçiriyorum. Burada oyunlar oynuyoruz, yarışmalara katılıyoruz ve eğleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Nasreddin Hoca Kurban Bayramı Ümraniye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title