Haberler

Ümit Kocasakal kimdir? Prof. Dr. Ümit Kocasakal nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Hayatı ve hakkında bilgiler

Güncelleme:

Açık oturum programlarına da katılan Prof. Dr. Ümit Kocasakal vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Prof. Dr. Ümit Kocasakal kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Hayatı ve birografisi hakkında bilgiler sizlerle...

Hukukçu ve avukat Prof. Dr. Ümit Kocasakal'ın hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. Peki Tarafsız Bölge programına da katılan Prof. Dr. Ümit Kocasakal kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne?

PROF. DR. ÜMİT KOCASAKAL KİMDİR?

Ümit Kocasakal 11 Mayıs 1966, Köln doğumlu Türk hukukçu, İstanbul Barosunun 2010-2016 dönemlerindeki başkanı, Profesör Doktor, avukat.

Ümit Kocasakal doğum tarihi : 11 Mayıs 1966

Ümit Kocasakal kaç yaşında : 54 yaşında

Ümit Kocasakal mesleği ne : Hukukçu, Avukat

Ümit Kocasakal aslen nereli : Baba tarafından Sinoplu.

Ümit Kocasakal burcu ne : Boğa

Sinoplu bir baba ve Gümülcine göçmeni bir annenin çocuğu olan Kocasakal, ailesinin işçi olarak çalışmak için gittiği Almanya'nın Köln şehrinde doğdu. Çocukluğu ve gençliği Sarıyer Büyükdere'de geçti. 1986'da Galatasaray Lisesi'ni ve 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.

Bir dönem avukatlık yapmasının ardından 1995 yılında Galatasaray Üniversitesi Ceza ve Ceza Usul Hukuku asistanı oldu. 2000 yılında "Karapara Aklama Suçu" konulu adlı bir tez yazarak doktor ve 2005'te de AB Ceza Hukukunun Esasları adlı bir çalışmayla da doçent oldu. Bazı üniversitelerde dersler verdi. Yayımlanmış çok sayıda makale ve yazısı olan Kocasakal, halen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde "Ceza ve Ceza Usul Hukuku Ana Bilim Dalı" başkanlığı görevini sürdürmekte ve öğretim üyeliği yapmaktadır. Fransızca bilen hukukçu, 7 Kasım 2010 tarihinde İstanbul Barosu başkanlığına seçilmiş olup, 14 Ekim 2012 tarihinde ikinci kez, 19 Ekim 2014 tarihinde ise üçüncü kez bu göreve getirilmiştir. 23 Ekim 2016 tarihinde yapılmış olan baro başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olmamıştır. 23 Ekim 2016 tarihi itibarıyla Türkiye Barolar Birliği delegesidir. Ayrıca kendisi Yeditepe Üniversitesinde Ceza Hukuku derslerini vermektedir.

Ayrıca 24 Ekim 2015 tarihinde CHP'ye üye olmuştur. Daha sonra da 17 Ocak 2018 tarihinde CHP'ye başkan adayı olmuştur. CNN Türk yayınlarına katılınmaması yönündeki parti kararını ihlal ettiği için 2 Nisan 2020 tarihinde CHP'den ihraç edilmiştir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

İstanbul Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (1)

süleyman şah:

sn. ümit kocasakal 20. yy''ın osmanlısının son dönem ittihatçıları gibi görüşlere sahip, ilerici solculuk ona göre ilericilik, ülkenin kalkınması için solcu görüşlerden yola çıkmak lazım geldiğine inanıyor, yani devletçiliği öne alan bir solculuk. . . halbuki bu tür solculuk dünyada yok olmuştur, teknoloji ve ürün geliştirme özel sektörün genç dinamik akıllı çocukları solculuğu sadece ve sadece özgürlüklerin artırılmasına indirgemiştir. . . ayrıca solcular vatansever değildir, uluslararası solculuk ideolojis

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title