Haberler

"Ümit Ediyorum Fransa İç Politika Aletlerine Kurban Gitmeyecektir"

Bahamalar Dışişleri Bakanı Frederick Audley Mitchell, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutunda Bir Araya Geldi.

Bahamalar Dışişleri Bakanı Frederick Audley Mitchell, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutunda bir araya geldi.

İki bakan görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.Toplantıda gazetecilerin Fransa`da Ermeni Soykırımının inkarını suç kabul eden yasa tasarısı ile ilgili soruya karşılık Bakan Gül,¨Biz Fransa`yı uyarmak için elimizden geleni yaptık.Hersevide, siyasiler, işadamları, hükümet, parlamento ve aydınlar son noktaya kadar uyardık.AB`de bu işin çok yanlış olduğunu söyledi.Ümit ediyorum ki Fransa küçük iç politika aletlerine kurban gitmeyecektir.Özgürlüklerin yurdu olan Fransa, düşüncelerin ve belgelerin ortaya çıkarıldığı için insanların hapse girdiği ülke haline dönmez. Bu Türkiye`ye birşey kaybettirmez.Fransa kaybeder.Değerleri ile örtüşen Fransa ortaya çıkar.AB`nin lokomotif ülkesinin böyle bir hale dönüşmesi bizden çok Fransa`yı ilgilendirir. Biz yapacaklarımızı yaptık. Fransa sadece Türkiye`yi kaybetmez, kendisi de kaybeder¨dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title