Haberler

Ulusoy Yeni Dünya Rekorunu Kıramadı

Çanakkale'nin dünya şampiyonu ve rekortmeni, milli su altı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, dikey dalışta kendisine ait 83.

Çanakkale'nin dünya şampiyonu ve rekortmeni, milli su altı sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, dikey dalışta kendisine ait 83.10 metrelik dünya rekorunu 85 metreye taşımak üzere yaptığı iki denemede de başarılı olamadı.

Dikey dalışta dünya rekorunu elinde bulunduran milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, yeni bir rekor denemesi yaptı. Çanakkale Seramik ve Kalebodur sponsorluğundaki dünya rekoru denemesi Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde gerçekleşti. Kıyıdan 5 mil açıktaki rekor denemesine AK Parti Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen, Su altı Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, Kale Grubu Onursal Başkanı ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile çok sayıda vatandaş izledi. Uluslararası gözlemcilerin nezaretinde gerçekleşen tek nefeste monopalet ile gerçekleştirdiği dikey dalışta, Devrim Cenk Ulusoy 83.10 metreyle elinde bulundurduğu dünya rekorunu 85 metreye çıkarmak istedi. Ancak iki kez girişimde bulunduğu rekor denemesinde başarılı olamadı. İlkinde 71 metreye kadar inen Ulusoy ikinci denemesinde ise 60 metreden geri döndü.

Kendisine ait dünya rekorunu 85 metreye çıkaramayan Ulusoy, sudan çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, "Dalış öncesi fazla suda kaldığım için çok üşüme geldi. Bu da bende çok fazla açlık hissi yarattı. Konsantrasyonumu sağlayamadım. Bu yüzden de risk almak istemedim. İlk dalışta rekoru kırmayı hedefliyordum. Ama 71 metreden geri döndüm. İkinci dalışta ise 60 metreden geri dönmek zorunda kaldım. Çünkü kulağımda bir problem oluştu. Aslında yapmadığım dereceler değil bunlar. Sağlığımı kaybetseydim daha kötü olurdu. Bir sonrakinde başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, 26 Ekim 2008 tarihinde Antalya'da Tekirova 3 Adalar mevkiinde bireysel olarak yaptığı dikey dalışta tek nefeste 83 metreye inip çıkarak, 80.10 metreyle İtalyan Umberto Pelizzari'ye ait olan dünya rekorunu ele geçirmişti.

Çağla ERDİNÇ / KÜÇÜKKUYU / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title