Haberler

Ulusoy'dan Açıklama

Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy; "Babek Zencari ile beraber yayınlanan fotoğraf ve görüntülerimiz, Mart ayında Tacikistan'daki bir terminal açılışında çekilmiştir, Türkiye'nin bugünkü gündemiyle alakası yoktur"

Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy, "Babek Zencari ile beraber yayınlanan fotoğraf ve görüntülerimiz, Mart ayında Tacikistan'daki bir terminal açılışında çekilmiştir, Türkiye'nin bugünkü gündemiyle alakası yoktur" dedi.

Basında çıkan fotoğraf ve görüntülere ilişkin Haluk Ulusoy tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"22 Aralık tarihinden itibaren gerek yazılı basın, gerek görsel basın ve gerekse internet yoluyla birkaç gündür sürekli şekilde çıkan haberlerde, basına servis edilen fotoğraflar ve kamera kayıtları, yalnızca İşletmeciliği Ulusoy Gayrimenkul Yatırımları İnşaat ve Taahhüt A.Ş. tarafından yapılan Duşanbe / Tacikistan Asya Ekspres Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin 15 Mart 2013 tarihinde yapılan açılış töreninde çekilen fotoğraf ve görüntülerdir.

Bu açılışa, ben ve eşim, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman'ın daveti üzerine Türkiye'den kalabalık bir iş adamı heyetiyle katıldık. Açılışa Tacikistan Cumhurbaşkanı'nın yanında Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçisi Mehmet Munis Dirik de katılmıştır. Şahsımın, eşimin ve yakınlarımın tesis açılışı esnasında görüntülenen ve basına servis edilen bu fotoğrafları ve kamera görüntülerinin, Türkiye'nin şu an içerisinde bulunduğu gündemle hiçbir ilişkisi yoktur.

Bu haberle birlikte yine basında çıkan "Ulusoy" ve "Varan" şirketlerinin yüzde 50 hissesinin yüz milyon dolara, Babek Zencari'ye satıldığı iddiaları da tamamen hayal ürünüdür."

"Ulusoy şöhretine gölge düşürülmeye çalışılmaktadır"

Basında yer alan fotoğraf ve görüntülerin yayınlanmasının kişilik haklarına doğrudan saldırı niteliği taşıdığını ifade eden Ulusoy, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Hiçbir araştırma ve inceleme yapılmadan, benim bu konularla ilgili bilgim ve görüşüm alınmadan şahsımın ve yakınlarımın fotoğraflarının ve kamera görüntülerinin birkaç gündür devamlı olarak görsel, yazılı ve internet yolu ile yapılan haberlerde kullanılması ve yayınlanması kişilik haklarıma doğrudan saldırı niteliği taşımaktadır.

Gazetecilik ilkelerine aykırı olarak fotoğraf ve görüntülerimizin yayılması yoluyla yapılan bu tür haber ve yorumlarla, gerek benim ve ailemin gerekse 85 yıllık geçmişi olan otobüs taşımacılığı dahil, birçok sektörde lider konumda olan 'Ulusoy' isminin, Türk halkı ve kamuoyu nezdinde uzun yıllardır oluşan haklı şöhretine gölge düşürülmeye çalışılmaktadır." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Ulusoy Tacikistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title