Haberler

Ulusoy: "Baş Sebeplisi Sayın Devlet Bakanı"

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Demokratik Bir Şekilde Seçildiğini ve Görevini Yapmak İstediğini Belirterek, 'Türkiye'de Eğer Bir Kaos Yaratıldıysa, Futbolun İçinde Kamplara Bölünme Durumu Varsa, Bunun Baş Sebeplisi Sayın Devlet Bakanıdır' Dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, demokratik bir şekilde seçildiğini ve görevini yapmak istediğini belirterek, ''Türkiye'de eğer bir kaos yaratıldıysa, futbolun içinde kamplara bölünme durumu varsa, bunun baş sebeplisi sayın devlet bakanıdır'' dedi.

Ulusoy, çeşitli konulardaki soruları yanıtladı. FIFA'nın, federasyona dışarıdan müdahaleyi önleyecek yasa değişiklikleri yapılmasını isteyen yazısının, özerk futbolu korumaya yönelik olduğunu kaydeden Ulusoy, bunun, tüm ülke federasyonları için uygulanması gereken bir statü olduğunu ve FIFA'nın, siyasilerin futbolun içinde olmasını istemediğini bildirdi.

Gidişatın yanlış olduğunu, FIFA'nın bu işe el koyabileceğini her zaman söylediğini anlatan Haluk Ulusoy, şöyle dedi:

"Türkiye'yi bir kaos ortamına sürüklemeye gerek olmadığını hep söyledik. Ben başından beri, seçildiğim günden bu yana hep aynı şeyi söylüyorum. Türkiye'de eğer bir kaos yaratıldıysa, eğer Türkiye'de futbolun içinde kamplara bölünme durumu varsa, bunun baş sebeplisi sayın devlet bakanıdır. Genel kurul olmuş, seçilmiş bir yönetim var, seçildiği gün daha yarım saat geçmeden, Meclis'e gidip benim için konuştu. Sonrasında benim hakkımda 13 defa 'Gidin seçim için imza toplayın' diye konuştu, bütün kulüpleri birbirine düşürdü. Kulüplerle federasyon birbirinin karşısındaymış gibi, cephe olarak gösterilmeye çalışıldı. Bunların altında hep sayın bakanımız vardı.

Ben hep söylüyorum, bu bir gerçektir. Türk futbolunda kaosa sürüklenmiş bir durum varsa, federasyonla kulüpler arasında eğer problem yaşanıyorsa, yaşatılmışsa, bunun baş sebeplisi sayın bakandır. Başka hiç kimse değildir. Ben yine söylüyorum, hükümetimle beni hiç kimse karşı karşıya getirmesin. Ülkenin hükümetiyle Futbol Federasyonu karşı karşıya gelmemelidir, getirilmemelidir."

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, FIFA'nın, "Dönem sınırı getirilemez'' açıklamasından sonra yeniden başkanlığa aday olup olmayacağıyla ilgili soruya, ''Şu an, gelecek için bir şey söyleyemem" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title