Haberler

Ulusoy'a Küstü

Futbolun Zirvesinde Soğuk Rüzgarlar Eserken Gözler Bugün Tahkim Kurulu'nun İstanbul'da Yapacağı Toplantıya Çevrildi. Trabzonspor-sivasspor Maçının Tekrarlanma Kararının Bozulabileceği İfade Edildi.

Futbolun zirvesinde soğuk rüzgarlar eserken gözler bugün Tahkim Kurulu’nun İstanbul’da yapacağı toplantıya çevrildi. Trabzonspor-Sivasspor maçının tekrarlanma kararının bozulabileceği ifade edildi.

OLAYLI Trabzonspor-Sivasspor maçının tekrarlanma kararı, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile Merkez Hakem Kurulu Başkanı (MHK) Hilmi Ok’un arasını açtı. İkili arasındaki gerginlik Ok’un, Ulusoy ile yaptığı görüşmede, "Trabzonspor-Sivasspor maçında hakem Bülent Demirlek doğru karar verdi. Karşılaşmanın tatil edilmesi gerekiyordu. O da gerekeni yaptı. Bu doğrultuda Trabzonspor’un 3-0 hükmen yenik ilan edilmesi lazım" demesiyle başladı.

Bile bile lades

Ok’un, kendi kurul üyelerinden tek tek görüş aldıktan sonra, bunu Haluk Ulusoy’a ilettiği öğrenildi. Ulusoy ise MHK’nin resmi görüşünü dikkate almadı. Ok, tarafından kurallar çok net bir şekilde vurgulanmasına rağmen, Ulusoy Federasyonu maçın tekrarı yönünde karar aldı.

Görüşmüyorlar

MHK’nin görüşünü öğrendikten sonra hakem Bülent Demirlek’i toplantıya çağırmaya gerek bile duymayan yönetim kurulu, buna karşın ilginç bir tutum sergileyerek maçın iki temsilcisi ve gözlemcisini dinlemeyi tercih etti. FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde maçın 3-0 Sivasspor lehine tescil edilmesi gerektiğini belirten Ok başkanlığındaki MHK, alınan bu tekrar kararı sonrası zor duruma düştü. Ok’un, Ulusoy ile bu yüzden bir süredir görüşmediği belirtildi.

Öte yandan bugün yapılacak Tahkim Kurulu toplantısında, yönetim kurulunun aldığı tekrar kararının bozulabileceği de vurgulandı. Tahkim Kurulu’nun ilk aşamada yürütmeyi durdurma kararı alabileceği, MHK’dan istenecek görüş doğrultusunda da yönetim kurulu kararının tamamen değişeceği iddia edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title