Haberler

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası, Eskişehir'in taşıdığı Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti unvanlarıyla 3-11 Mayıs'ta düzenlenecek farklı etkinliklerle kutlanacak.

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası, Eskişehir'in taşıdığı Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti unvanlarıyla 3-11 Mayıs'ta düzenlenecek farklı etkinliklerle kutlanacak.

Sevgi ve hoşgörüsü bütün dünyaya mal olan büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre adına düzenlenen, Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri 3 Mayıs'ta, Eskişehir'deki, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak.

Program aynı gün "Mahalleler Arası Yunus Emre İlahilerini Okuma Yarışması" finali ve ödül töreni, 4 Mayıs'ta "Minik Dualar" ile Mustafa Demirci konseri, 5 Mayıs'ta ise Mehmet Kemiksiz ve Ertuğrul Erkişi konseriyle devam edecek. İki gün boyunca Türk Tasavvuf ve Klasik Türk Müziği konserleri dinleyicilerle buluşacak.

Mihalıççık ilçesindeki Yunus Emre beldesinde, 6 Mayıs'ta ise Yunus Emre kabrini başında anılacak. Dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcılarla gerçekleştirilecek anma töreninde, Senai Demirci Yunus Emre şiirlerini seslendirecek. Yunus Emre Senaryo Yarışması, Yunus Emre Tiyatro Oyunu Yarışması ve Yunus Emre Makale Yarışması'nın ödülleri sahiplerini bulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yazma yarışmalarının ödül töreni de bu etkinlik kapsamında yapılacak. O günün programı, Mehmet Kemiksiz konseri ve geleneksel "Yunus Emre aşı"nın ikramıyla son bulacak. 7 Mayıs'ta, lise öğrencileri, Yunus'un dizelerindeki evrensel mesajları yorumlayacak, Yunus Emre Şiirleri Okuma Günü düzenlenecek. Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Türk Halk Müziği Korosu, "Yunus Emre'ye Selam Olsun Albümü" konseri verecek.

Tepebaşı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu 8 Mayıs'ta, gösterisi sunacak. 9 Mayıs'ta Yunus Emre ile ilgili uluslararası bir bilimsel çalışmayla, Yunus'un hayatı, sanatı, eserleri ve etkilerinin ele alınacağı 11. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Orkestrası ve Ankara Devlet Çok Sesli Müzik Korosu, Yunus Emre Oratoryosu'nu seslendirecek.

10 Mayıs'ta, Yunus'un şiirleri, adeta manevi bir şölene dönüşecek. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Şairler Derneği, Yunus Emre anısına Türk Dünyası Şiir Şöleni yapacak.

Anma Haftası etkinliklerinin son günü, "Mahalleler Yarışıyor Tiyatro Yarışması"nın final ve ödül töreni yapılacak.

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Demirci Yunus Emre Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title