Haberler

Uluslararası Yarışmada Türkiye'yi Temsil Edecekler

Güncelleme:

The World Scholar's Cup (Dünya Bilginler Kupası) İstanbul ayağı, 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde Türkiye'den 35 seçkin okulun katılımıyla Koç Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yarışmaya katılan ve önemli bir başarı elde eden okullardan Avrupa Sınav Koleji, ortaokuldan 2, liseden 4 takım ile bu yıl ilk defa katıldıkları World Scholar's Cup 2018 İstanbul Bölgesel Turnuvasında, 6 takımımın tamamı bir üst tura geçerek bu yıl Barselona, Melbourne ve Kuala Lumpur'da gerçekleştirilecek olan Global turnuvalardan birine katılmaya hak kazandı.

THE WORLD'S SCHOLARS CUP (DÜNYA BİLGİNLER KUPASI BİLGİ YARIŞMASI)

Dünya Bilginler Kupası (WSC) tüm dünyadan öğrencilerin katılım sağladığı uluslararası bir öğrenme festivalidir. 2007 yılında Daniel Berdichevsky tarafından başlatılmış, uluslararası öğrenme festivali ya da bilgi dekatlonu olarak da tanımlanabilen bir programdır. Konuşma dili İngilizce'dir. Dünyanın dört bir yanındaki, akademik potansiyeli yüksek ortaokul (juniors) ve lise (seniors) öğrencileri, her yıl ocak ayında belirlenen tema üzerinden; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sanat ve Müzik, Tarih ve Edebiyat gibi alanlardaki performanslarıyla takım bilgi yarışması, bireysel bilgi yarışması, münazara ve makale yazma olmak üzere dört ayrı kategoride akademik donanımlarını İngilizce dilinde sergileme ve sınama fırsatı bulmaktadır.

Debate, Collaborative Writing, Scholar's Bowl ve Scholar's Challenge kategorilerinde, öğrenciler çalıştıkları konular hakkında sentez yapıp bilgilerini sınama ve ülkelerini temsil etme şansı elde etmektedir. Karma gruplar halinde yarışılan turnuvada, öğrenciler birbirlerini tanıma ve kültür alışverişinde bulunma fırsatı yakalarlar. Yarışma 3 aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşamasında bölgesel ilk yarışma, ikinci aşamada global ve son aşamasında şampiyonlar turnuvası Yale Üniversitesinde gerçekleştirilmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuala Lumpur Barselona İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title