Haberler

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu: "Irak'ta, Demokrasi ve Evrensel Hukuka...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı (IUC) Orhan Hikmet Azizoğlu, "Öncelikle coğrafyamızda, Irak ve Suriye’de demokrasi ve evrensel hukuka bağlılık Türkiye’ye huzur getirir" dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu ve İcra Kurulu Başkanı (IUC) Orhan Hikmet Azizoğlu, "Öncelikle coğrafyamızda, Irak ve Suriye'de demokrasi ve evrensel hukuka bağlılık Türkiye'ye huzur getirir" dedi.

Son yıllarda Irak ve Suriye'de terör örgütlerinin yapılanmasının Türkiye'nin güvenliğini, huzurunu ve ekonomisini ciddi boyutta etkilediğini belirten Azizoğlu, "Irak'ta, yapılan genel seçimlerde demokratik seçme ve seçilme haklarının evrensel bir hak olduğu şiarı ve özellikle Kerkük'te Türkmen kardeşlerimizin bu haklarının gasp edilmesi asla kabul edilemez vahim bir olaydır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti coğrafyamızda huzurun ve birlikte yaşama kültürünün daimi kılınması için her türlü fedakarlık ve özveride bulunmakta ve hiç şüphesiz bulunmaya da devam edecektir" dedi.

Azizoğlu, şunları söyledi:

"Yaklaşık 40 yılı aşan uzun zaman diliminde küresel emperyalizmin yapılandırdığı PKK terör örgütünün başta Kürtler olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine yaptığı can, mal ve yaşamsal haklardaki kayıplar Türkiye'nin gelişmesine, demokratikleşmesine çok büyük engel teşkil etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin evrensel hakkı olan savunma ve güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne karşı Kuzey Irak'ta yapmış olduğu operasyonlar ve askeri harekat Türkiye'nin olduğu kadar Irak, Suriye ve İran'ın da yani coğrafyamızın da güvenliğini büyük ölçüde garanti altına alacak zaruri ve evrensel haklardan kaynaklanan küresel hakkıdır. Başta Irak hükümeti ve Irak bölgesel Kürt yönetiminin mutlaka desteklemesi gereken coğrafyamızın geleceğini tayin edecek ve tüm bölge ülkelerinin de insiyatif alması gerekir. PKK, terör örgütü ile mücadelede ulusal ya da uluslararası camianın bilmesi gereken Türk milletinin ve hükümetin askerinin tam destekleyicisi olduğudur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title