Haberler

Uluslararası Türkmen Şöleninde Yörük Göçü

Balıkesir'de Altıeylül Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 13. Uluslararası Yörük Türkmen Şöleninde temsili Yörük göçü gerçekleştirildi.

Balıkesir'de Altıeylül Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 13. Uluslararası Yörük Türkmen Şöleninde temsili Yörük göçü gerçekleştirildi. Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni'nde temsili Yörük göçü canlandırıldı. Karesi Türbesi önünde okunan Kur'an'ı Kerim ve duaların ardından protokol üyeleri ve konuklar, mehter takımı ve atlılar eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında Tülü Tabakların gösterileri büyük ilgi gördü. Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada, "Biraz önce Yörük göçünü temsilen Karesi Türbesi'nde Kur'an-ı Kerim okundu. Dualar yapılarak temsili Yörük göçü halinde bir yürüyüş yapıldı. Yine Anafartalar Caddesi, Kızılay Caddesi'ni geçerek Atatürk Anıtı'nın önüne gelindi. Burada Atamıza çelengimizi sunarak İstiklal Marşımızı söyledikten sonra şimdi misafirlerimizle beraber fotoğraf çektiriyoruz. Yörük Türkmen Şöleni'ni önemsiyoruz. Çünkü bizi biz yapan değerleri yaşatıyoruz. Geçmişini unutan milletlerin geleceği olamaz. Bizim örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi gençlerimize, torunlarımıza, gelecek nesillerimize aktarmamız lazım ki geleceğe daha emin adımlarla ilerleyebilelim. Türkiye'nin 2023 hedefleri var, 2053, 2071 hedefleri var. Bu hedeflere doğru giderken gençlerimizi bizi biz yapan değerlerden, öz kültürümüzden uzak tutmamamız lazım. Bu yüzden bu şöleni önemsiyoruz. Hem giysileriyle, hem kültürü ile folkloru ve renkleriyle yaşatıyoruz. Bu sene Makedonya'dan, Bulgaristan'dan, Kırgızistan'dan, Bosna Hersek'ten ekiplerimiz geldi. Onların renkleri, kıyafetleri ve folkloruyla farklı anlar yaşıyoruz. Esas finalde yarın Ayvatlar'dayız. Yörükler'in harman olduğu yayladayız. Orada yine çadırlar kurularak mevlidi şerifler okunacak, pilav ve ayran hayırları, okçuluk gösterileri olacak. Bizim folklor gösterileri ile birlikte yine şölen havasında Yörükler'in yaylaya çıkmış olmasını kutlayacağız" dedi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

(Otağ Fırıncıoğulları / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zekai Kafaoğlu Altıeylül Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title