Haberler

Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda Türkiye Standı

Türkiye, Almanya'nın başkenti Berlin'de dünyanın en önemli fuarlarından "Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı"nda yer aldı.

Türkiye, Almanya'nın başkenti Berlin'de dünyanın en önemli fuarlarından "Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı"nda yer aldı.

Kültür ve turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, Türk standının açılışının ardından sektörün önde gelen tur operatörleriyle bir araya geldi.

Çelik, toplantıda, Thomas Cook Touristik GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Michael Tenzer, Öger Tours Genel Müdürü Björn Walther, Öger Tours Uluslararası İlişkiler Müdürü Rıdvan Edebal ile Turistik İşbirlikleri ve Alan Yönetimi Müdürü Jürgen Heiss'ten oluşan heyetle görüştü.

Türkiye'de turizmin tüm yıla yayılabileceğini belirten Çelik, bu doğrultuda alternatif turizm olanaklarının tanıtımına öncelik verdiklerini söyledi.

Turizm ilişkilerinin değerlendirildiği toplantıda Çelik, Michael Tenzer, Björn Walther ve Rıdvan Edebal'a yazar Elif Şafak'ın kitabını hediye etti.

- Türkiye'nin turizm ve kültürel çeşitliliği sergileniyor-

Bu yıl 46'ıncısı düzenlenen fuarda, Türkiye, 3 bin 79 metrekarelik alanda 105 stant ve 122 katılımcıyla temsil ediliyor.

Fuarda bu yıl ilk kez deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra Türkiye'nin doğal ve alternatif turizm olanakları da tanıtılıyor.

Olympos, Kaz Dağları ve Marmaris'ten gelen temsilcilerin yer aldığı stantlarda, botanik çeşitliliğe, kültürel zenginliğe, Anadolu kültürüne özgü lezzetlere ve geleneksel el sanatlarını tanıtılıyor.

Fuarda Türkiye'nin dağlarındaki oksijen miktarının yüksekliğine dikkat çekmek için hazırlanan "oksijen kubbesi" ziyaretçilere sanal dağ yolculuğu yaşatırken, Türkiye'nin kültürel zenginlikleri farklı dönemlere ait 5 metre çapında 4 kubbede sergileniyor.

İzmir'in EXPO adaylığına ilişkin özel bir tanıtımın da gerçekleştirildiği fuara, 188 ülkeden 10 bin 86 şirket katılıyor.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Çelik Türkiye Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title