Haberler

Uluslararası Trafik Güvenliği Haftası

Uluslararası Trafik Güvenliği Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde Karaman'da Trafikte Saygı Yürüyüşü Yapıldı.

Uluslararası Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karaman'da Trafikte Saygı Yürüyüşü yapıldı.

Aktekke Meydanı'nda başlayan ve Cumhuriyet Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüşe Karaman Valisi Fatih Şahin, Belediye Başkanı Ali Kantürk, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Asilkan Öztürk, Trafik Haftası'nı 731. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Etkinlikleri nedeniyle bir gün erken kutlamaya başladıklarını belirterek, “Gün, trafik güvenliğinin sağlanmasında, öncelikli sorumlu kuruluşların altyapı ve mühendislik hizmetleri, eğitim, denetleme, ilk ve acil yardım hizmetleri ile ilgili görevlerine dört elle sarılmaları ve vatandaşlarımızın da trafik kurallarına harfiyen uymaları günüdür. Unutulmamalıdır ki ancak bu sayede trafik güvenliğinde istenen hedeflere ulaşılabilir. Bu hedeflere ulaşmak için ilk adım, İçişleri Bakanlığı'nca tüm illere gönderilen ve 1 Ocak 2008 tarihinde uygulamaya geçilen 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' konulu genelge ile atılmıştır. Bu projenin gereği olarak ilimizde öncelikle bugünün küçükleri yarının büyükleri olan çocuklarımızın trafikte karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirilip, bilinçli bir toplum oluşumuna katkı sağlanması amacıyla, eğitim faaliyetlerine büyük önem verilmiş ve il merkezinde 6 bin 844 öğrenci 18 gün süreyle trafik eğitim parkında, 11 bin 459 öğrenci ise 159 saat süre ile trafik görevlilerimizce yerinde eğitime tabi tutulmuşlar ayrıca yine il merkezinde bulunan 36 ilköğretim okulumuzdan 4'er öğrenci 'Okul Geçidi Görevlisi' eğitimine alınmıştır” dedi.

Öztürk, Karaman'da trafiğe kayıtlı toplam 50 bin 200 adet aracın 19 bin 220'sini motosikletlerin oluşturduğunu belirtirken, 2008 yılının ilk 4 ayında meydana gelen 61 yaralamalı trafik kazasının yüzde 40'ının motosiklet sürücülerinin karıştığı kazalar olduğunu, bu nedenle denetimlerin arttığını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından trafik standı gezildi.

(MD-FM) 02.05.2008 17:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title