Haberler

Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu Start Aldı

Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu" geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından düzenlenen "Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu" geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde düzenlenen sempozyuma, Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın yanı sıra Vali Mustafa Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çetin, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Günay, rektör yardımcıları Prof. Dr. Aslan Bilici, Prof. Dr. Mustafa Arıca, Vali Yardımcısı Mustafa Can, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün, yut içi ve yurt dışı üniversitelerinden çok sayıda bilim adamı ve öğrenciler katıldı. Geçmişi tarihin derinliklerine dayanan Diyarbakır'da, her dönemde önemli devlet adamı, sanatçı, şair, yazar, bilim adamlarının yetiştiğini ve millete kendi alanlarında olumlu katkıları bulunduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kemal Timur, bunlardan birinin Sezai Karakoç olduğunu belirtti. Sezai Karakoç'un günümüz edebiyatının yaşayan önemli isimlerinden biri olduğunu kaydeden Timur, şiirindeki imgelerin ve çağrışım zenginliklerinin bugünkü şiirimizin temelini oluşturduğunu ifade etti. Toplumların ancak değerleri ile var olabileceğini; ekonomi, teknoloji ve sosyal refahta ne kadar ileri gidilirse gidilsin, onları özel kılan değerlerine sahip çıkmadıkları sürece toplumsal ahengi yakalayamayacaklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, adına sempozyum düzenledikleri Sezai Karakoç'un, hem Diyarbakır'ın, hem de ülkemizin çok önemli değerlerinden biri olduğunu belirtti. Sezai Karakoç'un bu toprakların, bu ülkelerin yetiştirdiği nadir kişiliklerden birisi olduğunu açıklayan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Günay, "Medeniyetinin bir timsali, hem teorik dünyada hem hayatıyla bir örnek insan, düşünür. Bu tarih bu coğrafya, bu medeniyetimizin anlamının tümünü sıksak onun öz suyunu damıtsak Sezai Karakoç çıkacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Sezai Karakoç'un alanına girmediğini, onu anlatmaktan ar ve edep duyduğunu açıklayan Vali Mustafa Toprak ise, "Mehmek Akif Ersyoy ve Necip Fazıl Kısakürek'in yolundan giden, onların duygularını terennüm eden ve asımın neslinden yürüyen ama daha sonra kendi değeriyle yazdıklarıyla ayrı bir değer ortaya koyan ayrı bir yol çizen, toplumun her kesiminde şiirleriyle terennüm ettiren bir şairimiz yazarımız, dava adamımız ve kalem ustamızdır" ifadelerini kullandı.

Mısırdan gelen Sohac Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Sabri Tevfik Hammam, Vali Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Sempozyum Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Kemal Timur'a Diyarbakır'ı tanıtan hediyeler verdi. Vali Mustafa Toprak ve Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç sempozyum sonrası Din Kültürü 2. Sınıf öğrencilerinin düzenlediği İslamiyet döneminde yaşanan dini olayları aksettirdikleri materyaller sergisini ziyaret ederek, öğrencilerden bilgi aldı. Sempozyumun 3 gün süreceği bildirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayşegül Jale Saraç Dicle Üniversitesi Mustafa Toprak Sezai Karakoç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title