Haberler

Uluslararası Öğrencilerden Düzensiz Göçmenlere Şefkat Eli

Edirne'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, düzensiz göçmenlere yardım etmek amacıyla "Sen Üşürken Ben Uyuyamam" sloganıyla kışlık kıyafet kampanyası başlattı.

Edirne'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler, düzensiz göçmenlere yardım etmek amacıyla "Sen Üşürken Ben Uyuyamam" sloganıyla kışlık kıyafet kampanyası başlattı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, daha iyi bir yaşam ümidiyle yasa dışı yolları kullanarak Avrupa'ya gitmeye çalışan ve sınır hattında güvenlik güçleri tarafından yakalandıktan sonra Edirne İl Göç İdaresi'nde gözetim altında tutulan düzensiz göçmenlere, yardım toplanıyor.

Göçmenlere şefkat eli uzatmak için bir araya gelen uluslararası öğrenciler, toplanan kışlık kıyafet ve ayakkabıları türüne göre ayırarak kutulara koyup, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın ay sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Ülkelerinden uzakta bulunan göçmenlere yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu vurgulayan Çalışkan, şunları kaydetti:

"Dernek olarak sosyal medya hesaplarımız üzerinden duyurular yaptık ve Edirne'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerimiz kendi memleketlerinden ve burada giymedikleri kıyafetleri getirerek bizlere teslim etti. Bugün de derneğimizde bayan öğrenci arkadaşlarımız kıyafetlerin tasnifini yapıyor. Düzenli bir şekilde katlayıp kolilere koyuyorlar. Önümüzdeki günlerde de bu kıyafetler düzensiz göçmenlere dağıtılacak. Devletimiz, göçmenlere gerekli yardımları yapıyor ancak biz de elimizden geleni yapmak istedik. Yardımlaşmak ve paylaşmak bizim en önemli görevimiz."

Trakya Üniversitesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ayşe Hacıyakup, ihtiyaç sahiplerine ellerinden geldiği kadar yardım etmeye çalıştıklarını belirtti.

Örnek bir kampanya gerçekleştiğini dile getiren Hacıyakup, "Derneğimiz tarafından çok anlamlı bir kampanya başlatıldı. Biz de destek amaçlı kullanmadığımız kıyafetleri bu kampanya için topladık. Düzensiz göçmenlere yardım etmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Yunanistan'dan gelen Tuğba Kurt da "Kampanyaya güzel bir ilgi var. Kıyafetlerin düzenlemesini yaptık. Yakın zamanda da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Amacımız bir şefkat eli uzatarak, onların ısınmasına vesile olmak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title