Haberler

Uluslararası Öğrenci Buluşması

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından 33 ilde organize edilen "Uluslararası Öğrenci Buluşması"nın, Yalova ayağı yapıldı.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından 33 ilde organize edilen "Uluslararası Öğrenci Buluşması"nın, Yalova ayağı yapıldı.

UDEF Temsilcisi Ali Farah, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan kutlamalarda, Türkiye'de 60 bin yabancı öğrenci olduğunu, bunların 15 bininin Türkiye'den burs aldığını ve 71 farklı ilde eğitim gördüğünü belirtti. Farah, şöyle konuştu:

"Türkiye, son yıllarda dünyanın dört bir yanından uluslararası öğrencilerin öğrenim görmek üzere tercih ettiği bir ülke konumuna yükseldi. 2011 yılında çeşitli üniversitelerimizde öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısı 30 bin civarında iken bu sayı 3 yıl içerisinde 60 bine ulaşmıştır. Biz bu tür organizasyonlara destek veren Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TİKA, İHH ve Yalova Üniversitesi'ne teşekkür ediyoruz."

Konuk öğrenciler, burada kültür ve geleneklerinden örnekler sergiledi.

Etkinliklere Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title