Haberler

Uluslararası Öğrenci Akademisi" Kapanış Programı

Başbakan Yardımcısı İşler: "Bugün burada Türkiye ile köprüler kuracak, ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkileri geliştirecek yüzlerce kararlı, genç profesyoneller görüyorum.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İstanbul Bilimler Akademisi'nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği "Uluslararası Öğrenciler Akademisi"nin kapanış programında yaptığı konuşmada, "Bugün burada Türkiye ile köprüler kuracak, ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkileri geliştirecek yüzlerce kararlı, genç profesyoneller görüyorum. Sizler ülkelerinizdeki gönüllü elçilerimizsiniz" dedi.

Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde, İstanbul Bilimler Akademisi'nin Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ortaklaşa düzenlediği "Uluslararası Öğrenciler Akademisi" sona erdi.

Programda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Türkiye'de halen 54 bin uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Bu öğrencilerin yaklaşık 13 bini Türkiye burslusu öğrencilerimizdir. Hamdolsun Türkiye sizin gibi eğitime yatırım yapan başarılı gençler için de cazibe merkezi haline geldi. Gönüllü kuruluşlarımız ile sizlere sizin topraklarınızda misafir olduk" dedi.

İstanbul'da bugün 3. havalimanının temel atma töreninin gerçekleştirdiklerini hatırlatan İşler, "Bugün buraya gelmeden önce yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip İstanbul'un 3. havalimanının temelini sayın Başbakanımız ile birlikte attık. 3. havalimanının tüm bölümleri açıldığında dünyanın en büyük havalimanı olacak. İnşallah 2017 sonunda bu havalimanının ilk etabı tamamlanmış olduğunda sizler de mezun olmuş, işe başlamış ve yuva kurmuş olacaksınız. Artık çocuklarınızla birlikte Türkiye'ye geldiğinizde sizi bu muhteşem alanda karşılayacağız. Sizler ülkelerinize döndüğünüzde kendi ülkelerinizin elitleri, aydınları, liderleri olacaksınız. Aranızdan siyasetçiler, akademisyenler, sanayiciler, bürokratlar, iş adamları, sanatçılar, yazarlar çıkacak. Bir büyüğünüz olarak, bir akademisyen olarak size en önemli tavsiyem kapsayıcı, kucaklayıcı olmanızdır. Ulusal ve uluslararası barışın ve daha adil dünyanın kurulmasının en önemli unsurlarından biri de dışlamacı dili terk etmek, dışlayıcı kurumları dönüştürmektir" diye konuştu.

Kaynaşma projesi olan bu tür faaliyetler ile hem değişik ülkelerden gelen öğrencilerle hem de ülkenin saygın akademisyenleriyle, yazarlarla ve düşünürlerle bir arada olmanın mutluluğunu taşıdığını ifade eden İşler sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün burada Türkiye ile köprüler kuracak, ekonomik, sosyal ve siyasal ilişkileri geliştirecek yüzlerce kararlı, genç profesyoneller görüyorum. Sizler ülkelerinizdeki gönüllü elçilerimizsiniz. Şundan da emin olun ki dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye Cumhuriyeti elçilikleri sizin de elçilikleriniz sayılır. Bir merhabanızla, burada öğrendiğiniz Türkçeniz ile yurt dışındaki temsilciliklerimizi, Yunus Emre enstitülerimizi, TİKA ofislerimizi, iş adamlarımızı, gönüllü sivil toplum kuruluşlarını ve tabii ki orada yaşayan vatandaşlarımızı sohbet arkadaşı olarak bulabilir, karşılaşacağınız muhtemel sıkıntılarınızda kapılarını çalabilirsiniz. Kısacası dünyanın dört bir yanında yaşayan yaklaşık 6 milyon Türkiyeli hemşehriniz var. Evet, burada öğrenciydiniz. Mezun olduğunuzda artık sizlerle meslektaş olacağız, iş ve yatırım ortaklıkları kurup ülkelerimizin ekonomik kalkınmasına birlikte katkılar sağlayacak, artı değer üreteceğiz. En önemlisi daha yaşanabilir, daha adil ve barış dolu bir dünya için mücadele eden dava arkadaşları olacağız. Kısacası yeni bir dünyanın inşaası için birlikte yapacak daha çok işimiz var."

Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik olarak 22 Mart-7 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen akademinin kapanışı, katılım belgesi takdim töreni ile sona erdi.

Törene Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Musa Duman, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek ve çok sayıda akademisyen ve araştırmacı katıldı.

Programın sonunda Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'e katılımlarından dolayı üniversite yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

Emrullah İşler'in bazı öğrencilere sertifikalarını verdikten sonra, program öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Sultan Mehmet Emrullah İşler İstanbul Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title