Haberler

Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali Başladı

Antalya'da Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali' başladı.

Antalya'da Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali' başladı.

Uluslararası boyuta taşınan Manavgat Motosiklet Festivali'ne Türkiye dışında Almanya, Fransa, Bulgaristan ve Yunanistan'dan çok sayıda motosiklet pilotu katıldı. Festivalin ilk gününde ünlü motosiklet akrobatı Macaristanlı Troger Mokus gösteri yaptı. Manavgat Belediyesi'ne ait Boğaz Otel'de gerçekleştirilen etkinlikte Mokus, 4 farklı motosikletle gösteri yaptı. Şovunun finalinde motosiklet üzerine kurulan bir merdivene hareket halindeyken çıkan Mokus, izleyenlerden büyük alkış aldı.

TERÖR PROTESTO EDİLDİ

Çeşitli şov gruplarının da gösteriler yaptığı festivalde, Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olayları da kınandı. Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen ve motosiklet tutkunları ellerindeki siyah bayraklarla terörü protesto etti. Gazetecilere açıklama yapan Başkan Sözen, Türkiye'nin en iyi motosiklet festivaline ev sahipliği yaptıklarını belirterek, festivale ilginin çok yüksek olduğunu, ilk günde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığını söyledi. Bu yıl festivali uluslararası boyuta taşıdıklarını ifade eden Başkan Sözen, ilçede düzenleyecekleri çeşitli festivallerle Manavgat'ı canlı tutmak istediklerini belirtti.

Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarını da kınayan Başkan Sözen şöyle konuştu:

"Festivali terör olayları nedeniyle iptal etmeyi düşündük. Fakat terörizmin temel amacı insanları sindirmek, baskı altına almak ve günlük hayatlarını berbat etmeye çalışmaktır. Burada çok farklı insanların toplandığı bir etkinliği iptal etseydik, bir bakıma terörizmin ekmeğine yağ sürmüş olacaktık. Yurtdışından ve ülkemizin dört bir tarafından gelen dostlarımızla beraber inadına bu etkinliği devam ettiriyoruz. Burada siyah bayraklarla terörizmi protesto ediyoruz, lanetliyoruz."

Çeşitli yarışma, gösteri ve konserlerin düzenleneceği festival, 26 Temmuz'da sona erecek. - Manavgatantalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Sözen Manavgat Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title