Haberler

Uluslararası Malazgirt'ten Osmanlı'ya Selçuklu Sempozyumu

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından "Uluslararası Malazgirt'ten Osmanlı'ya Selçuklu Sempozyumu" düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından "Uluslararası Malazgirt'ten Osmanlı'ya Selçuklu Sempozyumu" düzenlendi.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 3 Mart Konferans Salonu'ndaki sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, burada işlenecek konuların tarihe ışık tutacağını söyledi.

Anadolu tarihinin köklü olduğunu ifade eden Bektaş, "Anadolu coğrafyasında nasıl tutunduğumuzu ve bu toprakları vatan haline nasıl getirdiğimizi bilmemiz ve öğrenmemiz gerekir. Bu bilgilerin doğru olarak aktarılması hususunda, üniversitelerimizin ve akademisyenlerimizin çalışmaları mühimdir" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, "İlhanlılar Yönetiminde Anadolu", "İbn Haldun perspektifinde Alparslan devrinin Selçuklu tarihindeki yeri ve manası: Asabiye, Galabe, Mülk" ve "Selçuklu Dönemi Edebiyatına Genel Bir Bakış" konularında bilgiler aktarıldı. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Bektaş Malazgirt Selçuklu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title