Haberler

Uluslararası Maden Kurtarma Yarışması'na Katılacak Ekip, Rusya Yolcusu

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibi, Rusya'da düzenlenecek ve 25 ülkeden maden kurtarma ekiplerinin katılacağı 'Uluslararası Maden Kurtarma Yarışması-IMRC 2018'de Türkiye'yi temsil etmek için yola çıktı.

Tahlisiye İstasyonu önünde toplanan ekip, yarışma için son hazırlıklarını yaptı. Türkiye'de maden kazalarının yanı sıra birçok deprem, sel ve toprak kayması gibi doğal afetlerde de kurtarma çalışmalarına katılan TTK tahlisiye ekibi, yaptığı başarılı çalışmalarla adını duyurdu. En son 2017 yılının Şubat ayında, İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Dereseki Mahallesi'nde 70 metre derinliğindeki sondaj kuyusuna düşen ve 'Kuyu' ismi verilen köpeği 10 gün sonra kurtaran tahlisiye ekibi, ayrıca uluslararası kurtarma yarışmalarında da Türkiye'yi temsil ediyor. Ekip, uluslararası maden kurtarma dernekleri ile federasyonları tarafından düzenlenen, 2014 yılında Polonya'da gerçekleştirilen yarışmada dünya 1'incisi olmuştu. Başarılarını sürdürmek isteyen ekip, bu yıl 22- 29 Eylül günlerinde, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde yapılacak yarışmada da 1'inci olmayı hedefliyor.

TTK İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Faik Ahmet Sarıalioğlu, 25 ülkeden maden arama ve kurtarma ekibinin katılacağı yarışmaya 8 uzman tahlisiyeciyle katılacaklarını söyledi. Yarışmanın, dereceden çok tahlisiye ekiplerinin kaynaşması ve bilgilendirilmesi önem taşıdığını kaydeden Sarıailoğlu, şunları söyledi:

"Yarışma 2 yılda bir gerçekleştiriliyor. Burada amaç, tahlisiye kültürünü diğer ülkeler arasında da yaymak, ekiplerimizi diğer ekiplerle kaynaştırmak, psikolojik etkilerinin neler olduğu noktasında görüş alışverişi yapmak ve ayrıca yeni üretilen tahlisiye cihazlarıyla ilgili bilgiler edinmek. Biz bu yarışmalara ilk olarak 2012 yılında Ukrayna'da katıldık. Sonra 2014 yılında Polonya'da katıldık. Burada tahlisiye cihazlarının ölçüm, bakım ve onarımıyla ilgili birinciliğimiz var. 2016 yılında Kanada'da gerçekleştirilen yarışmaya 15 Temmuz dolayısıyla katılamadık. Amaç derece elde etmek değil, uluslar arası alanda bu kültürü yaymak. Tahlisiyecilik zor bir ekip işi. İnşallah biz orada kurumumuzun bu alanda nasıl çalışmalar yürüttüğünü göstereceğiz. Yarışmaların yanında seminer ve sunumlar olacak. Oranın tarihi yerleriyle ilgili bilgiler verilecek. Yarışmalar oradaki komite heyeti tarafından hazırlanan programlar çerçevesinde olacak. Bu yıl yarışma üretime devam edilen bir altın madeninde gerçekleştirilecek. Bizim tahlisiyecilerimiz girdikleri ortam ne olursa olsun hemen uyum sağlayabilen kişilerden oluşuyor."

TTK tahlisiye ekibi, iş yerinde nöbette kalan arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra hava yoluyla Rusya'ya gitmek üzere kara yoluyla İstanbul'a hareket etti. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Maden Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title