Haberler

Uluslararası Konya Sempozyumu - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay

Uluslararası Konya Sempozyumu- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: "Türkiye'de son 20 yıldır şehircilik alanında ciddi bir uyanış oldu.

Uluslararası Konya Sempozyumu- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay: " Türkiye'de son 20 yıldır şehircilik alanında ciddi bir uyanış oldu. Bu adeta gecikmiş rönesans anlamına geliyor"- Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Dursun: "Konya, 'şehir' sıfatını en çok hak eden illerden biridir"KONYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, " Türkiye'de son 20 yıldır şehircilik alanında ciddi bir uyanış oldu. Bu adeta gecikmiş rönesans anlamına geliyor" dedi.Aktay, Konya Büyükşehir Belediyesinin "Medeniyet Okulu Projesi" kapsamında Dedeman Otel'de düzenlenen Uluslararası Konya Sempozyumu'nda, bir yeri şehir yapan özelliğin, ona kimlik veren belli bir kültür ve davranış olduğunu söyledi.Şehrin; hukuk, insan, komşuluk ve kul hakkı anlamına geldiğini belirten Aktay, "Onun için üzerimizde bunun borcunu taşıyoruz. Çevremizdeki bütün insanlara karşı, özellikle ihtiyaç sahiplerine karşı bir borçluluk hissi içinde olmalıyız" dedi.Şehirlerin sadece yüksek binalardan oluşmadığını ifade eden Aktay, şöyle devam etti: "Önemli olan şehirleri medeniyete dönüştürmektir. Türkiye'de son 20 yıldır şehircilik alanında ciddi bir uyanış oldu. Bu adeta gecikmiş rönesans anlamına geliyor. Bu konunun önemli bir kısmı da üniversitelerle bağlantılı. Üniversitelerin bütün şehirlere yayılması, yani şehirlere üniversite elinin değmesi önemli."Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun ise Konya'nın "şehir" sıfatını en çok hak eden illerden biri olduğunu vurguladı.Dursun, son dönemde insanların köklerinden uzaklaştırılmak istendiğini, bu nedenle bakanlık olarak "Şehir ve İnsan" başlıklı yeni bir proje başlattıklarını ifade etti.Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun da Konya'nın başarılı bir şehirleşme örneği sergilediğini belirterek, sempozyumun Konya'da yapılmasının önemine dikkati çekti. Şehirlerin nasıl bozulduğunun örneklerinin çok kolay bulunduğunu kaydeden Dursun, insanların köklerinden uzaklaştırılmak istendiğini, bu nedenle bakanlık olarak "Şehir ve İnsan" başlıklı yeni bir proje başlattıklarını ifade etti.Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptıkları çalışmalarda fiziki hizmetlerin yanında şehri bir bütün olarak alan, şehrin ruhunun ve kimliğinin ortaya çıkarılmasını da öncelikli düşünen bir bakışla hareket ettiklerini dile getirdi.Üniversiteler adına Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs'ün de konuşma yaptığı programda, daha sonra sempozyumun açılış paneline geçildi.15 Kasım'a kadar "medeniyet, şehir ve üniversite" konularının birlikte ele alınacağı Uluslararası Konya Sempozyumu'nda 7 ülkeden 85 bilim insanı sunum yapacak. - Sempozyumun düzenlendiği salondan detaylar - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay - Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek- Sempozyumun ilk oturumu

Kaynak: AA / Güncel

Haluk Dursun Yasin Aktay Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title