Haberler

Uluslararası Karikatür Yarışması

Şişli Belediyesince Düzenlenen 'Uluslararası Karikatür Yarışması'nın Bu Yılki Teması, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul Oldu

Şişli Belediyesince düzenlenen 'Uluslararası Karikatür Yarışması'nın bu yılki teması, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul oldu. Belediyeden yapılan açıklamada, 300 bin yıllık yerleşim tarihi, 3 bin yıllık kentsel tarihi, 1600 yıla uzanan başkentlik tarihi ile Avrupa ile Asya kıtalarının kesiştiği bir dünya kenti olan İstanbul'un, 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında 'Uluslararası Karikatür Yarışması'na ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Ana teması 'İstanbul' olan yarışma jürisinde Erdoğan Karayel, Hayati Boyacıoğlu, Oğuz Gürel, Nezih Danyal, Suat Yalaz, Behiç Ak, Piyale Madra, Eray Özbek, Şevket Yalaz, Massoud Shojai, Ares, Valeri Kurtu'n yer aldığı ifade edilen açıklamada, yarışma sonunda 5 çalışmanın ödüllendirileceği bildirildi.

Açıklamada, birinciye 2 bin, ikinciye 1500, üçüncüye 1000 dolar para ödülü, dereceye giren diğer çalışmalara 'Turhan Selçuk Özel Ödülü' ve 10 adet mansiyon ödülünün verileceği belirtildi.

Yarışmaya sadece internet yoluyla katılınabileceği ve eserlerin 'istanbul2010@donquichotte.org' adresine gönderilebileceği ifade edilen açıklamada, yarışmaya katılacak karikatürlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması ve yayımlanmamış olması gerektiği vurgulandı.

Gelen karikatürlerin ön jüri tarafından elenerek 100 final karikatürünün belirleneceği kaydedilen açıklamada, 'Final karikatürleri (www.donquichotte.org) ve (www.sislibelediyesi.com) sitelerinde (heute/bugün) bölümünde bir süre sergilenecek. Böylelikle kopya karikatürler veya şartnameye uymayan karikatürler elenebilecek. Yarışmacılar eserlerini 15 Ağustosa kadar gönderebilecek. Seçici kurul, gelen karikatürleri 15-30 Ağustos arasında değerlendirecek. Sonuçlar, 5 Eylül tarihinde açıklanacak. Yarışmaya her yaştan karikatürcü en fazla 3 eserle katılabilecek' denildi. Açıklamada, 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'u geçmişten günümüze irdelemek ve karikatür sanatı aracılığıyla yansıtmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin, 15 Eylül tarihinde İstanbul-Schneidertempel Sanat Galerisi'nde verileceği kaydedildi. (ÇİĞ-KÖS-SA) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title