Haberler

Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamlarında Şiir Ziyafeti

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, Türkiye’nin dört bir yanından şair ve aşıkları Mersin’de buluşturmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15. Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, Türkiye'nin dört bir yanından şair ve aşıkları Mersin'de buluşturmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından 15 yıl önce Tarsus'ta başlatılan Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, Mersinlileri Türk kültürünün en güzel örnekleri ile buluşturuyor. Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinlikte, yurt içinden birçok şair ve ozan, Mersinlilere şiir ziyafeti sunuyor. Etkinliğin üçüncü gecesinde de Türkiye'nin dört bir yanından gelen şairler, Mersinlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Ünlü halk ozanı Karacaoğlan'ın şiirlerinin de seslendirildiği geceye Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan çok sayıda vatandaş katıldı. Geceye, Mehmet Çiçek, Fazilet Sönmez, Nihayet Ağçay, Arzu Kabukçu, Güldane Taş, Adem Torun, Mualla Tetik, Osman Karaarslan, Ali Altınlı ve İlhan Eray katılarak şiirlerini Mersinliler için seslendirdiler. Etkinliğin sonunda sahne alan şairlere Karacaoğlan heykelcikleri hediye edildi.

Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları etkinlikleri, son gününde ise Makedonya, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Bulgaristan, Azerbaycan, Güney Azerbaycan, Şorya, Çuvaşistan ve Doğu Türkistan'dan gelen şair ve ozanları ağırlayacak. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Burhanettin Kocamaz Karacaoğlan Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title