Haberler

Uluslararası Irk Standartları (Cacıb) Yarışması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yarışmadan görüntüler Türkiye Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Başkanı Ümit Özkanal'ın açıklamaları Ödül töreninden görüntüler - Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen yarışmaya, çeşitli ırklarda 245 köpek katıldı Uluslararası Irk Standartları (CACIB) Yarışması, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yarışmadan görüntüler

Türkiye Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu Başkanı Ümit Özkanal'ın açıklamaları

Ödül töreninden görüntüler - Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen yarışmaya, çeşitli ırklarda 245 köpek katıldı

Uluslararası Irk Standartları (CACIB) Yarışması, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı.

Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından ve Kemer Belediyesinin desteğiyle bir otelde düzenlenen yarışmaya, Türkiye, Rusya, Belarus, Ukrayna ve Macaristan'dan 245 köpek katıldı.

Yarışmada, köpeklere hakemler tarafından Uluslararası Kinoloji Federasyonunun (FCI) belirlediği standartlara göre kuyruğu ve kulağının nasıl olduğu, yürürken başını nasıl taşıdığı, adım atarken ayaklarının nasıl olduğu gibi değerlendirmelere tutularak puan verildi. Yarışmada, Rusya'dan, Natilia Şaripova'nın eğitmenliğini yaptığı, ırkı Cardigan Welsh Corgi olan 20 aylık Tony adlı köpek birinci seçildi.

Macaristan'dan Bazula Szabolcs'un eğittiği, Dachshund ırkından 9,5 aylık Mini Golf İnka adlı köpeğin ikinci olduğu yarışmada, Türkiye'den Angineska Onuk'un yetiştirdiği, ırkı Yorkshire Terrier, 3 yaşındaki Rosanegra adlı köpek ise üçüncü oldu.

KIF Başkanı Ümit Özkanal gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun uluslararası olduğunu belirterek, yarışmaya 28 farklı ırktan 245 köpeğin katıldığını söyledi. Özkanal, 7 hakemin görev yaptığı organizasyonda herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve kaliteli bir yarışma gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yarışmaya destek verenlere teşekkür eden Özkanal, 3 Nisan'da İstanbul ve 15 Mayıs'ta Eskişehir'de de yarışmalar düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Türkiye Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title