Haberler

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Heyeti, Hrant Dink Davası İçin İstanbul'da

Hrant Dink Davasında Gözlemci Olmak İçin İstanbul'a Gelen Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu Heyeti, Başörtüsünün Tamamen Evrensel Özellik Taşıdığını Belirterek, Bunun Dini Bir Özgürlük Olduğunu Belirtti.

Hrant Dink davasında gözlemci olmak için İstanbul'a gelen Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu heyeti, başörtüsünün tamamen evrensel özellik taşıdığını belirterek, bunun dini bir özgürlük olduğunu belirtti.

Pazartesi günü yapılacak olan Hrant Dink suikastı davası duruşması için İstanbul'a gelen Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FDIH) Genel Sekreteri Florance Belliver ve görevli Antonie Madelin, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Genel Sekreter Belliver, İstanbul'da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, federasyon hakkında bilgi verdi. Belliver, "1922 yılında kurulmuş bir federasyonuz. 155 genel organizasyonumuz var. Esas mesajımız, insan

haklarının evrenselliğidir. Çünkü Türkiye'deki insan hakları ihlallerinin dünyadaki herkesi ilgilendirdiğini düşünüyoruz. Tabii ki Hrant Dink'in duruşması buraya gelmemizin ana sebebi. Bu duruşma, Türkiye'deki insan hakları ihlallerinin açıklığa kavuşmasını sağlayabilir. İhlallerin bir tanesi, Hrant Dink'in avukatlarının davayla ilgili belgelere ulaşmadaki sıkıntıları ve karşılaştıkları engeller. Biz bu konuları gözlemleyeceğiz. Paris'e döndüğümüzde İHD ile işbirliği içerisinde bir basın açıklaması

yapacağız. Bu basın açıklamasında burada karşılaştığımız durumları ele alacağız" dedi.

Antonie Madelin ise, "Biz bu duruşma için harekete geçtik. Geçmiş yıllarda biz Türkiye'de ifade özgürlüğü konusunda birçok basın açıklaması yaptık ama bu durum hala sıkıntılı" diye konuştu.

Genel Sekreter Belliver, basın mensuplarının dün başörtüsüyle ilgili olarak Anayasa maddelerindeki değişikliklerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilmesine ilişkin soruları üzerine, "İlginç bir konu. Fransa'da benzer bir tartışma var. Üniversitelerdeki başörtüsü inanç özgürlüğüdür ve bunu savunuyoruz. Bu bireysel bir tercih olduğu sürece bizim için sorun değildir" yanıtını verdi.

Madelin ise, "İran'daki temsilcimiz Şirin Ebadi ile yaptığımız görüşmede orada durumun tersi olduğunu söyledi. İran'da Türkiye'dekinin tam tersine kadınlar üniversitede başını açmak istiyor, Türkiye'de ise kadınlar üniversiteye başı örtülü gitmek istiyor. Bu tamamen evrensel bir durum" yorumunda bulundu.

İHD binasına gerçekleşen toplantıya FDIH Türkiye Şubesi Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Alataş ile İHD'nin yeni İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yıldırım da katıldı.

(İÖ-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title