Haberler

Uluslararası Golf Turizm Fuarı

Antalya'nın Serik ilçesinde 14-17 Kasım tarihlerinde Uluslararası Golf Turizm Fuarı düzenlenecek.

Antalya'nın Serik ilçesinde 14-17 Kasım tarihlerinde Uluslararası Golf Turizm Fuarı düzenlenecek.

Serik İlçesine bağlı Belek'teki Cornellia Diomand Golf Resort Otel'de yapılacak Uluslararası Golf Turizm Fuarı ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği (IAGTO) Genel Müdürü Carlton Carugati, Uluslararası Golf Turizm Fuarı Grup Direktörü Mark Walsh, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Cemil Uğurlu, Cornellia Diomand Genel Müdürü Zafer Alkaya, Cornellia de Luxe Resort Oteli Genel Müdürü Hakan Duran ve Cornellia Golf Clup Müdürü Ali Şahin katıldı.

Mark Walsh, 2010 yılında turist sayısını yüzde 13 artıran Türkiye'nin, bu alanda Avrupa'da en başarılı ve hızlı büyüyen ülkeler arasına girdiğini söyledi. Belek'te son yıllarda yapılan golf otelleri ve profesyonel golf sahalarının Türkiye'nin Avrupa'daki golf turizm sektöründe ön plana çıkmasında etkili olduğunu dikkati çeken Walsh, "Türkiye'nin turizm altyapısı, otelleri ve golf parkurlarının Avrupa'daki en iyi seçeneklerle rekabet edebilecek konumda" dedi.

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Cemil Uğurlu da bölgelerinde golf turizminin her geçen yıl geliştiğini belirterek, Antalya'da 12 golf sahasının bulunduğunu bildirdi.

Belek bölgesindeki golf sahalarında 2010 yılında 451 bin 643 oyun gerçekleştiğini söyleyen Uğurlu, "Antalya'da kış dönemi golfü, turizm sektörüne büyük katkı sağlıyor. Mart ayında Belek bölgesine gelen turistlerin tercihi ise golf oynamak oluyor" diye konuştu.

Cornellia Diamont Genel Müdürü Zafer Alkaya ise dünyada 31 bin golf sahasında 60 milyon kişinin golf oynadığını dile getirerek, golfün turizm sektöründe en çok para kazandıran sporlardan biri olduğunu vurguladı.

Alkaya, Avrupa'da golfe doğrudan yapılan harcamanın 2 milyar dolar olduğunu, golf sahası başına kazanılan turizm gelirinin Portekiz'de 15 milyon dolar, İspanya'da 16.5 milyon dolar, Türkiye'de ise 2 milyon dolar civarında olduğunu belirtti.

Öte yandan fuara, 67 ülkeden 350 golf tur operatörü, bin 400 delege ve golfcünün katılması bekleniyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title