Haberler

    Uluslararası Gitar Geceleri'ne Davet Edilen İlk Türk, Dünya Turnesinde

    TÜRKİYE'nin yurtdışında da tanınan ünlü perdesiz gitar virtüözlerinden Cenk Erdoğan, 'International Guitar Nights - Uluslararası Gitar Geceleri' kapsamında kendi alanlarında dünyaca ünlü isimler Luca Stricagnoli, Antoine Boyer ve Samuelito ile Almanya, Hollanda, Kanada ve Amerika'yı...

    TÜRKİYE'nin yurtdışında da tanınan ünlü perdesiz gitar virtüözlerinden Cenk Erdoğan, 'International Guitar Nights - Uluslararası Gitar Geceleri' kapsamında kendi alanlarında dünyaca ünlü isimler Luca Stricagnoli, Antoine Boyer ve Samuelito ile Almanya, Hollanda, Kanada ve Amerika'yı kapsayan turnesine devam ediyor. İlki 20 yıl önce 'Gitar Şairi' olarak bilinen Brian Gore tarafından San Francisco'daki bir çamaşırhaneden bozma mekanda düzenlenen 'International Guitar Nights' her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden kendi alanlarının en ünlü isimleri konuk ediyor. Bu yıl ki versiyonuna ise ünlü İtalyan Contempopary gitarist ve showman Luca Stricagnoli eşliğinde Fransa'nın iki dahi çocuğu Swing alanında Antoine Boyer ve Flamenko alanında Samuelito ile beraber ilk kez bir Türk gitarist Cenk Erdoğan davet edildi.

    HER KENTTE KAPALI GİŞE

    19 Ekim'de başlayan ve 17 Kasım'da sona erecek olan Almanya, Hollanda ve Avusturya'nın 15 şehrini kapsayan Avrupa turnesinde şehir şehir gezen dörtlü her biri kapalı gişe olan konserlerde izleyicilere Solo, Duo ve Quartet formatında müzik ziyafeti sunuyor. 16 Kasım'da Bochum, Christuskirche kilisesinde, 17 Kasım'da ise Schwarzwald kentinde sahne alaacak olan Erdoğan bağlama, tanbur gibi geleneksel Türk Müziği enstrümanlarının çalım tekniklerinden esinlerek yarattığı melodileri, Caz Armonisi ile birleştirerek kendine has bir müzik türü yaratıyor ve  bu özelliği ile dünya üzerindeki birçok müzisyenden ayrışıyor.

    Erdoğan Avrupa turnesinden sonra ocak, şubat ve mart aylarında Amerika ve Kanada'da turnelerine devam edecek.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title