Haberler

Uluslararası Gayrimenkul Fuarı Mıpım'de Gaziantep'e Uzakdoğu İlgisi

Dünya'nın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri kabul edilen MIPIM'e İstasyon Projesi'yle katılan Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan en önemli kapısı olan Gaziantep, fuarda en çok ilgiyi Uzakdoğulu yatırımcılar gösterdi. Projenin kar marjının yüzde 40 olması Uzakdoğuluları cezbetti.

MIPIM'e bu yıl ilk kez katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, özellikle Uzakdoğulu yatırımcıların ilgi odağı oldu. Fransa'nın Cannes kentinde her yıl mart ayının ilk yarısında gerçekleştirilen ve dünyanın 100 ülkesinden 25 bine yakın gayrimenkul profesyonelini ağırlayan MIPIM'e İstasyon Projesi ile katılan Gaziantep, Çin, Japonya, Hong Kong ve Güney Koreli çok sayıda yatırımcılarla bir araya geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, MIPIM'de kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, "Gaziantep'e çok büyük bir ilgi oldu. Asyalı şehirlerin fuara katılımında da bir yükselme olduğu belirtiliyor. Dünya müteahhitlik sektöründe Çin'in ardından ikinci olan Türkiye'den de fuara katılım oldukça yüksekti. Biz Gaziantep olarak kentsel dönüşümde farklı bir modelle Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz. Bunun için farklı bir modelle geliştirdik. Çin, Japonya, Hong Kong ve Güney Koreli yatırımcılar da bizim yapmaya çalıştığımız bu modellere ciddi finansal destek vermeye çalışıyorlar. Projeyi inceliyorlar, fizibilitesine bakıyorlar eğer karlılık oranı yüksekse ciddi manada destek oluyorlar. İstasyon projemiz de 500 bin metrekare alan üzerine 6 bin insanın yaşam alanını tasarlayan etkileyici ve büyük proje. Bu da tabii ki Uzakdoğulu yatırımcıların ilgisini çekiyor. İlginin en büyük nedeni ise yüzde 40 oranında bir karlılığın olması. Dünyada yüzde 40 karlılığın olduğu çok az sektör ve çok az proje var" dedi.

"Doğru yatırımcıyı arıyoruz

İstasyon Projesi için yatırım yapma gücü ve finansal desteği olan kuruluşlarla sıkı bir diyalog içinde olduklarını belirten Şahin, "Yatırımcılar projemizi inceliyor ve karşılıklı görüşmeler yapıyoruz. Görüşmelerimiz sonunda yatırımcı önerilerinin hangisinin doğru modelle olduğuna karar verip, bunun çalışmasını tamamlayacağız. Bu çalışmaların sonunda İstasyon Projesi için öngördüğümüz bölgeyi bir ticaret, turizm, kültür ve gastronomi merkezi haline dönüştüreceğiz" diye konuştu. Başkan Şahin, şöyle tamamladı: "Dünya gayrimenkul sektörünün ve şehirlerin kalbinin attığı yer MIPIM. 29 yıldır bu alanda en iyiler buraya geliyor. En iyi tasarımcılar, en iyi projeciler, bunu destekleyen finansal altyapı, en iyi gayrimenkul gücü olan ülkeler ve firmalar buraya geliyor. O yüzden biz de buradayız. Çünkü 100 ülkeden katılım var. Türkiye 2014'ten beri İstanbul Ticaret Odası ile bu fuarın merkezine yerleşmiş durumda. İstanbul Çadırı, Paris ve Londra çadırları arasında özel bir yerde bulunuyor. Gaziantep olarak da biz; hem kentsel dönüşüm projelerimizle, hem şehrin hızlı büyüme gücünü ve rekabet etme gücünü anlatmak için buradayız. Dünya Bankası raporuna göre Gaziantep Dünyanın en rekabetçi yedinci şehri. 4 saatlik uçuşla 2 milyar nüfusluk bir pazara ulaşabiliyoruz. Yeni bir pazar var artık: Ortadoğu pazarı. Ortadoğu pazarında bir güven, huzur koridoru oluşturulursa oradaki yıkılan şehirler ve bölgenin yeniden imarı konusunda Gaziantep merkez olacak. Biz buraya yatırımcılara bütün bunları anlatmak için geldik. ve beklediğimiz ilgiyi görüyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Fatma Şahin Japonya Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title