Haberler

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: "Şu anda gelirlerimizin büyük çoğunluğuyla borç ödüyoruz"

Güncelleme:

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, gelirlerinin çok büyük bölümüyle borç ödediklerini söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, gelirlerinin çok büyük bölümüyle borç ödediklerini söyledi.

Mustafa Cengiz, Sabah gazetesi tarafından Turkuvaz Medya Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'na katıldı.

Kulüplerin borç yapılanmasının konuşulduğu ilk dönemde 10 yıl vade istediklerini, bunun ilk 4 yılının da ödemesiz olmasını talep ettiklerini aktaran Cengiz, "En az ödemesiz dönem 4 yıl olursa, bu borçlar kapanabilirdi. O yüzden 10+4 istedik. Fakat devletin imkanları da mahdut. Öyle bir ana geldik ki 5 yıllık yapılandırma yapıldığında yeni tip koronavirüs yoktu." diye konuştu.

Yapılandırma konusunda çok sıkı kuralların olduğunu kaydeden Cengiz, "Bunu imzaladığınız anda TFF de lisans anlamında bastırıyor. İnşallah bütün hükümlerini de uygular. Taş atmıyorum. Mali yapılandırma açısından da Bankalar Birliği bunu sağlar. Biz bunu istiyoruz. UEFA'da neler çektiğimi bir Allah, bir de ben biliyorum." ifadelerini kullandı.

Mustafa Cengiz, futbolcu ödemelerinin yüzde 80'inin yabancı para cinsinden olduğunu belirterek, "Kurun artışından dolayı kim sevinir, spekülatörler, varsa vatan hainleri, bir de futbolcular sevinir. Bir de sosyal medyada espri yapılıyor yurtdışında para kazananlar için. Türkiye'nin daha rahat olduğu yönünde. Bu esprisi tabii ki. Bu bizi çok zorluyor. Zaten geçmişten gereken birikimler var, biz şu anda gelirlerimizin çok büyük çoğunluğuyla borç ödüyoruz. Kendi dönemimle ilgili net bir rakam vereceğim. 24 Ocak 2018'de göreve geldim, 20 Kasım 2020 tarihi itibarıyla benim kredi kullanımım 2 milyar 723 milyon lira. Kredi ana para ve faiz ödemem 3 milyar lira. Ben artıdayım ama neyle, kazandığımız gelirlerle." ifadelerini kullandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve gişe gelirlerinin artık olmadığını, yayın gelirinde de tartışmaların yaşandığını anlatan Cengiz, şunları kaydetti:

"Emeğe saygı duyulması gerekiyor. Yayıncı kuruluşun ifadesini söylüyorum. Yayınların yüzde 60'ı kaçak. Buradan ilgililere sesleniyorum, lütfen meclisten bir yasa çıkartın. Bu yasa ile kaçak kullanımı engelleyelim, emeğe saygı duyalım. Bu olmazsa olmaz. Bu kural olmalı, acil olarak lütfen bunu meclise yansıtsınlar. Sadece yayıncı kuruluş için değil, birçok şey için. Türkiye'nin bu konuda sağlıklı bir yapıya, yasal düzenlemeye ihtiyacı var. Yayıncı kuruluş gelirlerinin azalması biz kulüpleri çok kötü vurdu."

Mustafa Cengiz, yayın gelirinde en yüksek payı Galatasaray'ın aldığını ancak 230 milyon liralık gelirin, 170 milyona gerilediğini vurgulayarak, "Bir Anadolu kulübünün gelir bütçesi içinde yayın geliri yüzde 70-80 oranında olabiliyor. Benim gelirimin yüzde 20'si. Bunu artırmamız gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.

Cengiz, yeni tip koronavirüs salgınının tüm alanlarda olduğu gibi spora da etkisinin ağır olduğunu belirterek, "Bizim pandemi deneniyle yaşadığımız gelir kaybı 60 milyon avro civarında oldu." ifadesini kullandı.

Sponsorlukların mutlaka çeşitlendirilmesi gerektiğini kaydeden Cengiz, "Galatasaray olarak sponsorluk gelirlerinde zorlanıyoruz. Türk lirası bazında iyiyiz ama avro bazında iyi değiliz, gidiş iyi değil. Bizim 2020 yılı mali tablolarımız iyi sonuç vermeyecek, bundan emin olalım." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, lisanslı ürün satışlarında e-mağazacılığa yöneldiklerini ve dijital dünyayla ilgili yatırımlara öncelik vereceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Spor

Mustafa Cengiz Ekonomi Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title