Haberler

Uluslararası Erzurum Sempozyumu Düzenleniyor

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından Erzurum’un tarihinin ve kültürünün kapsamlı olarak ele alınacağı uluslararası bir sempozyum düzenleniyor.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından Erzurum'un tarihinin ve kültürünün kapsamlı olarak ele alınacağı uluslararası bir sempozyum düzenleniyor.

"Osmanlı Hakimiyetinin 500. ve Kurtuluşun 100. Yılında Uluslararası Erzurum Sempozyumu" başlığıyla 12-13 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan etkinliğe, Erzurum Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ev sahipliği yapacak.

Pasinler Savaşı, Rus işgali, Ermeni olayları, Milli Mücadele gibi şehrin tarihinde önemli sonuçlara yol açan olayların ve mimariden sanata, ilim faaliyetlerinden vakıflara kadar kentin sosyal dokusunu oluşturan yapıların ele alınacağı sempozyuma, yurt içinden ve yurt dışından 70'in üzerinde bilim insanı katılıyor. Sempozyum, akademisyenlerin, öğrencilerin ve ilgililerin katılımına açık olarak düzenleniyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türk Tarih Kurumu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title