Haberler

Uluslararasi Eğitimi Uzakta Aramayin

Güncelleme:

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak Yaptığı Açıklamada KKTC'de 1979 Yılından Beri Eğitim Veren DAÜ'nün Tüm Programlarının YÖK Tarafından Tanınan Bir Üniversite Olduğunu Belirtti.

Doğu akdeniz üniversitesi (daü) rektörü prof. Dr. Abdullah y. Öztoprak yaptığı açıklamada kktc'de 1979 yılından beri eğitim veren daü'nün tüm programlarının yök tarafından tanınan bir üniversite olduğunu belirtti. Prof. Dr. Öztoprak, bu yıl açılan Eczacılık Fakültesiyle birlikte DAÜ'de 74 programda lisans ve önlisans, 57 programda ise yüksek lisans ve doktora eğitimi verilmekte olduğunu vurguladı.

Uluslararası Standartlarda eğitim imkanı

"Uluslararası Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversiteler Birliği, Akdeniz Üniversiteler Topluluğu, İslam Ülkeleri Üniversiteleri Federasyonu'na tam üye olan DAÜ'nün, Amerika'da Teknoloji ve Mühendislik Programlarını denetleyen ABET'den de denklik belgesi vardır. Bu denklik Mühendislik alanında dünyadaki en prestijli denkliktir ve DAÜ ile birlikte Türkiye'de sadece ODTÜ, Bilkent, İTÜ ve Boğaziçi üniversiteleri bu denkliğe sahiptir. İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Türkiye'de sadece üç üniversitenin üye olduğu EFMD ve AACSB'ye üyedir. Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu'nun bu alanda dünyadaki tek kuruluş olan TEDQUAL'dan alınmış akreditasyonu vardır. Üniversitenin ayrıca dünyadaki 150'yi aşkın üniversite ile işbirliği anlaşması bulunmaktadır"

Dünyada ilk 1,500 üniversite arasında

"DAÜ, 2011 yılında bağımsız bir kurum tarafından gerçekleştirilen ve 16 evrensel kriter dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda, dünyadaki 20.000 üniversite arasında 1421. Sıraya yerleşti. Merkezi İspanya'da bulunan Webometrics sıralamasında DAÜ, Türkiye'deki 170 dolayında üniversite arasında 18., Tıp Fakültesi olmayan üniversiteler arasında 8. , ücretli eğitim veren üniversiteler arasında ise 5. sırada yer almaktadır."

Ayrıcalıklı Eğitim

"Gelişmiş altyapısı, nitelikli öğretim kadrosu, dünyanın 68 ülkesinden gelen 14,000 öğrencisi, 35 ülkeden 1,000 öğretim elemanı, İngilizce eğitim veren programları, ikinci bir yabancı dil öğrenme olanağı, öğrenci değişim programları, zengin sosyal ve kültürel etkinlik olanakları, sahip olduğu uluslararası akreditasyonlar ve uluslararası öğretim ortamı ve dünyanın her yerinde geçerli diplomasıyla DAÜ öğrencilerini yaratıcı, girişimci, global düzeyde rekabete hazır gençler olarak yetiştirmekte ve onları uluslararası kariyer için eğitmektedir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title