Haberler

Uluslararası Dörtlü'nün Toplanacağı İddiası

Uluslararası Dörtlü'nün (ABD, AB, Rusya ve BM) Ortadoğu'daki Son Gelişmeleri Değerlendirmek Üzere Bu Ayın Sonlarına Doğru Bakanlar Düzeyinde Toplanacağı İleri Sürüldü.

Uluslararası Dörtlü'nün (ABD, AB, Rusya ve BM) Ortadoğu'daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere bu ayın sonlarına doğru bakanlar düzeyinde toplanacağı ileri sürüldü.

Avrupalı kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ortadoğu barış görüşmeleri dörtlüsü olarak bilinen ABD, AB, Rusya ve BM'den oluşan Uluslararası Dörtlü, Ocak ayının 25'inde toplanacak. Ortadoğu'daki son gelişmeleri değerlendirmek amacıyla acil olarak toplanacağı belirtilen Uluslararası Dörtlü'nün, toplantıyı bakanlar düzeyinde ve Fransa'nın başkenti Paris'te yapacağı öne sürüldü. ABD Başkanı George W. Bush, dün Almanya Başbakanı Angela Merkel'in iyi bir fikirle Dörtlü'nün toplanmasını önerdiğini açıklamış, ancak ne zaman yapılacağına dair bir bilgi vermemişti.

Yeni yılla birlikte AB Dönem Başkanı olan Almanya, ilk iş olarak Uluslararası Dörtlü'nün hemen toplanmasını sağlayacağını açıklamıştı.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title