Haberler

Uluslararası Doğa ve Ormancılık Sempozyumu

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, dünyada 115 milyar dolarlık piyasası bulunan tıbbi aromatik bitkiler alanında 2023 yılı için 5 milyar dolar gelir hedeflediklerini belirtti.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, dünyada 115 milyar dolarlık piyasası bulunan tıbbi aromatik bitkiler alanında 2023 yılı için 5 milyar dolar gelir hedeflediklerini belirtti.

TMMOB Orman Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen "2023'e doğru 5. Doğa ve Ormancılık Uluslararası Sempozyumu" Antalya'da başladı.

Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen programa Türkiye'nin yanı sıra Kırgızistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Romanya, Fransa, Macaristan ve Arnavutluk'tan temsilciler katıldı.

Sempozyumun açılış programında konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, sürdürülebilir kalkınma ve küresel korunma hedeflerine ulaşmada kamu ve özel sektör iş birliğinin önemli olduğuna işaret etti.

Ülkenin orman varlığını artırmak için son 15 yılda yaklaşık 9 milyar fidanı toprakla buluşturduklarına vurgu yapan Karacabey, "Cumhurbaşkanımızın 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurulması projesiyle 4 yılda 4 bin köyde 10 milyon meyveli orman ağacını toprakla buluşturduk ve bölge halkının istifadesine sunduk." dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarının sadece ormanlık alanlarla sınırlı olmadığını belirten Karacabey, hayatın her alanında bu çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Dünyada 115 milyar dolarlık piyasası bulunan tıbbi aromatik bitkiler konusunda Türkiye'nin arzu edilen seviyede olmadığına dikkati çeken Karacabey, "Tıbbi aromatik bitkilerde 2023 yılı için 5 milyar dolar gelir hedefliyoruz. Bu hedefi yakalayacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu de sadece ağaçtan ibaret olmayan ormanların biyoçeşitliliğin en yoğun yaşandığı yerler olduğunu söyledi.

Genel müdürlük bünyesinde 44 milli park, 243 tabiat parkı, 30 tabiat koruma alanı, 112 tabiat anıtı, 81 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 tarım alanı ve 9'u mahalli olmak üzere 57 ulusal sulak alana sahip olduklarını aktaran Kandazoğlu, bu alanların Ekim 2018 itibarıyla 30 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edildiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Bölge Koordinatörü Viorel Gutu da sempozyuma katılmaktan ve ülkeler arası iş birliği protokolü imzalamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Program sonunda Orman Mühendisleri Odası ve Öz Orman-İş Sendikası ile Kırgızistan, Azerbaycan, Romanya, Macaristan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Fransa sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği protokolleri imzalandı.

Protokolleri Türkiye adına TMMOB Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan imzaladı.

Sempozyum yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Karacabey Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title