Haberler

Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni'ne Doğru

Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni programı belli oldu.

Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni programı belli oldu.

Şölen Komitesi Başkanı Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, yaptığı açıklamada, Bayburt'un önemli kültürel etkinliklerinden olan ve özellikle Türk dünyasında ilgiyle izlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni programının belirlendiğini söyledi.

Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni'nin kentin tanıtımı için önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Memiş, "Bu sene ramazan ayının Temmuz ayına denk gelmesi nedeniyle şölenimiz 31 Temmuz'da başlayacak. İlimizin tanıtımı adına önemli olan bu şölenimiz, Masat köyündeki Dede Korkut'un mezarını ziyaret ile başlayacak. Dört gün boyunca çeşitli kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerin yer alacağı Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni'ne, Bayburtlular başta olmak üzere Dede Korkut'u seven herkesi davet ediyorum" dedi.

Şölenin ilk gününde Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak açılış konuşmalarının ardından yurt içi ve yurt dışından katılan halk oyunları ekipleri gösteri sunacaklarını ifade eden Memiş, şunları söyledi:

"Gösterilerin ardından her yıl geleneksel olarak uçurulan ve bulan kişilerin altınla ödüllendirildiği ikramiyeli şölen balonlarımızı uçuracağız. Birinci gün programımız Gençosman Stadyumu'ndaki Orhan Ölmez konseri ile sona erecek. Şölenlerimizin ikinci gününe Abdulvehhap Gazi ve Bamsi Beyrek'in mezarlarını ziyaret ederek başlayacak ve ardından Çımağıl Mağarası'nı gezeceğiz. Aynı gün Bayburt Üniversitesi'nde Bayburt konulu paneli gerçekleştirecek, cirit müsabakası düzenleyecek ve ve ardından da en güzel buzağı yarışması yapacağız. İkinci gün programımız Gençosman Stadı'ndaki Petek Dinçöz konseri ile tamamlanacak. Üçüncü gün etkinliklerimizde ise Akşar köyündeki tarihi Korgan Köprüsü yanında halk oyunları gösterileri, yöresel etkinlikler ve ardından da Rafet El Roman konseri olacak. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerimiz, Aydıntepe Yaylası'nda gerçekleştireceğimiz yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, konserler ve yayla beyi seçimi ile tamamlanacak." - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Şölen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title