Haberler

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcılığı'na seçilen Karim Khan yemin ederek görevine başladı

Güncelleme:

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcılığı'na seçilen İngiliz Hukukçu Karim Asad Ahmad Khan, yemin ederek görevine başladı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcılığı'na seçilen İngiliz Hukukçu Karim Asad Ahmad Khan, yemin ederek görevine başladı.

UCM'nin Lahey'deki binasında Mahkeme Başkanı Hakim Piotr Hofmanski huzurunda yeminini eden Karim Khan, 9 yıllık Başsavcılık görevine bugün resmen başlamış oldu.

Khan, yemin töreninin ardından yaptığı konuşmada, suçluların cezasız kalmaması için çalışacağını ve bu doğrultuda mahkemenin kurucu anlaşması Roma Statüsü'ne bağlı hareket edeceğini kaydetti.

Savcılık birimi olarak mağdurlara çok şey vadedip mahkemeden elleri boş göndermemeleri gerektiğine değinen Khan, gerçeğe uygun hareket edeceklerini belirtti.

En son BM adına Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın soykırım, insanlığa karşı işlenen suçlar ve savaş suçları hakkında inceleme yapan ekibin başkanlığını yürüten Khan, adını ilk kez 2014'te İsrail'in Gazze'ye saldırısı ve ABD'nin Afganistan'daki savaş suçları üzerine yaptığı soruşturmalarla duyurmuştu.

Eski Başsavcı Fatou Bensouda'dan veda mesajı

Bu arada, UCM'deki Başsavcılık görevi dün sona eren Fatou Bensouda veda mesajı yayımladı.

Bensouda, kendisi için yapılan veda toplantısında "Savcılığın adil, etkili ve caydırıcı olmak için tarafların kim olduğuna bakmaksızın korkusuzca ve kayırmadan sadece hukuka dayanarak karar vermesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Mahkemedeki görevine 2004'te savcılık biriminde başlayan Gambiya'lı Bensouda, 15 Haziran 2012'de UCM'ye taraf devletlerin oylarıyla Başsavcı olarak göreve başlamıştı.

Bensouda, görevde kaldığı 9 yıl boyunca Afganistan, Filistin, Ukrayna, Myanmar olaylarına ilişkin önemli kararlara imza atmıştı.

Bensouda, Amerikan askerlerinin Afganistan'da savaş suçu işleyip işlemediklerini soruşturduğu için eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde ABD'nin vize yaptırımına maruz kalmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ceza Mahkemesi Afganistan Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title