Haberler

Uluslararası Cam El Sanatçıları Denizli Cam Bienalinde Buluştu

Uluslararası cam el sanatçıları Denizli cam bienalinde buluştu

Denizli 4. Uluslar arası cam bienaline yoğun ilgi

Bu bienalde herkes deneme yapabilir

DENİZLİ - Denizli'de, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen cam bienali, birbirinden farklı el cam sanatları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yoğun katılımla gerçekleşen bienalin açılışı, ulusal ve uluslar arası sanatçılar katılım gösteriyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 4. Uluslar arası Denizli Cam Bienalinin açılışı gerçekleşti. Üç gün sürecek bienal, saat 10.00 ila 20.00 arasında ziyaretçilere açık olacak. İlki 2011 yılında yapılan bienalin dördüncüsünde, cam üzerinde alevle çalışma gösterisi, cam boncuk yapılım, cama kesme dekor yapma etkinliği, vitray yapım gösterisi ve katılımcılara yönelik verilecek konferanslar gibi etkinlikler yer alacak. Ziyaretçiler, sıra sende etkinliğiyle cam ile kendi el sanatlarını yapabilecek.

Bienalde, Tom Galbraith, Mauro Bonaventura, Julie Anne Denton, gibi uluslar arası düzeydeki ustaların katılacağı binealde, camdan yapılmış kolyeler, horoz heykelleri, tablolar, vazolar, küçük kavanozlar gibi çeşitli cam el sanatları sergilenecek. Eski Sümerbank binasında yapılan etkinliğe Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız, Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçinin eşi Ayşen Zeybekçi, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, ulusal ve uluslar arası cam ustaları, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Programa katılan protokol üyeleri açılış konuşmalarının ardından stantları ve gösteri tezgahlarını gezip, bilgi aldı.

Bineal ile ilgili konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz, iki yılda bir yapıyoruz. İlkini 2011 yılında yaptık. Türkiye'de uluslar arası düzeyde ilk cam bienalini başlatan şehiriz. Bunu en üste seviyede sürdürmeye devam ediyoruz. Bugün başka ülkelerden, Denizli'deki sanatçılarımız, artı ülkemizden değişik sanatçılarımız, cam ile ilgili sanatlarını ortaya koyma, performanslarını ortaya koymak için burada ve bunu açılışını gerçekleştirdik. Camın hayatımızda çok önemli yeri var. Onun için biz, camı sanatla da buluşturmak istedik. Çünkü cam sanatla da buluştuğunda harika şeyler çıkıyor" dedi.

Denizli'nin geçmişinde de cam üretmek olduğunu ve cam ile ilgili bir performansın var olduğunu belirten Zolan, Denizli'deki vatandaşlar 365 gün ücretsiz cam kursu verdiklerini belirtti.

Başkan Zolan, "Uluslar arası seviyede Denizlimizin tanıtımı için mutlaka önemlidir. Denizli kendi başına, tarım, turizm ve sanayi anlamında çok güzel bir şehir ve camla da öne çıkacak. Bu cam bienali uluslar arası seviyede ilk yapılmış olan bir etkinlik. Onun ötesinde biz insanlarımız, bu camın önemini onun güzelliğini, buradaki performanslarla nasıl yapıldığını görsün, ufukları açılsın. İsterlerse kendileri burada, el becerileri varsa onu yapabilme fırsatı sunuyoruz. Bugün birçok ilden bu cam bienalini görmek için gelen misafirlerimiz var. iki yılda bir yapılan bienali, her yıl yapmıyoruz, çünkü çok ağırlığı olan bir iş, hazırlıkları çok yoğun geçti. İnşallah iki yıl sonra tekrar devam edilecektir. Onun için herkesi bu cam bienaline davet ediyorum" diye konuştu.

İki yılda bir Mayıs ayında bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Denizli Cam Bienali Kürotür ve Organizatörü Ömür Duruerk, "Etkinliğimiz uluslar arası bir etkinlik, en az 6 ülkeden sanatçıları davet ediyoruz. Sanatçılar canlı cam gösterilerini yapıyor, konferanslar veriyor ve panellerle cam severeleri bilgilendiriyorlar. Bu sene İtalya'dan, Amerika'dan, İsviçre'den, Polonya'dan ve Çek Cumhuriyeti'nden konuklarımız var. konuklarımız cam çubukları alevlerle şekillendiriyorlar, aynı zamanda etkinliğimizde, konferanslar ve deneme stantları var. deneme stantlarında 7'den 70'e herkes burada cam yapabilir. Çok yoğun bir katılımla gerçekleşiyor cam bienallerimiz, artık denizli cam bienali dünyada da bir marka yoluna gidiyor. Üç gün sabah saat 10.00'da akşam 19.00'a kadar açık, herkesi bekliyoruz. Türkiyenin her yerinden cam severler geldi. Şuanda da ön sıralarda kaydedip seyrediyorlar" diye konuştu.

Alanın geniş olduğunu ve üç gün sürecek bienale yaklaşık 5 bin ziyaretçi beklediklerini belirten Duruerk, "Bu kadar geniş kapsamlı olarak biz, Türkiye'nin ilk ve tek cam festivaliyiz. İçinde hem sergileri, hem konferansları, hem de deneme stantları bulunduran tek cam etkinliğiyiz. Denizli Cam bienali yurt dışında artık bir marka haline geldi. Biz artık sanatçıları davet ettiğimizde, hiç zorlanmıyoruz. Sadece daha önce şu şu sanatçıları ilimizde konuk ettik dediğimizde, zaten bu cam sanatçılarının kendi içinde dernek ve toplulukları var ve oralarda vatandaş sevgisinden, görülen ilgi ve alakadan çok memnun kaldıklarını duyurunca, inanın sanatçılar bize başvurur oldu, bir sonraki ne zaman diye" ifadelerini kullandı.

Bienale katılan öğrenciler, yaptıkları denemelerle çok mutlu olduklarını belirtti.

(MT-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Osman Zolan Sümerbank Denizli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title