Haberler

Uluslararası Beytüllahim Konferansı Başladı

Batı Şeria Ekonomisinin Canlandırılması Maksadıyla Beytüllahim'de Düzenlenen Konferans, Çoğunluğu Arap Ülkelerinden Gelen Bin 300'den Fazla İşadamı ve Yatırımcının Katılımıyla Başladı.

Batı Şeria ekonomisinin canlandırılması maksadıyla Beytüllahim'de düzenlenen konferans, çoğunluğu Arap ülkelerinden gelen bin 300'den fazla işadamı ve yatırımcının katılımıyla başladı.

Filistin, 3 gün sürecek olan uluslararası konferansta, işadamlarını, yıllardır devam eden şiddet ve istikrarsızlık nedeniyle durma noktasına gelen Batı Şeria'da yatırım yapmaya ikna etmeyi hedefliyor.

Konferans sebebiyle Beytüllahim'deki otellerde doluluk oranını yüzde 100 olduğu belirtilirken, güvenliğin sağlanması ve işadamlarına yardımcı olunması için Ramallah'dan takviye polis birliklerinin bölgeye geldiği belirtildi.

İsrail-Filistin barış sürecinin başarıya ulaşması için öngörülen 4 temel maddeden biri de Filistin ekonomosinin sağlıklı ve istikrarlı bir seviyeye gelmesi. ABD ve Batı'nın desteklediği barış sürecinde ayrıca, çerçeve anlaşması konusunda müzakerelerin yürütülmesi, uluslararası "yol planının" uygulanması ve Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın liderliğini yapacağı iki devletli çözüme yönelik Arap dünyasının kapsamlı desteğinin sağlanması öngörülüyor.

Filistin'de uluslararası bir konferans düzenlenmesi fikri, geçtiğimiz Araılk ayında Paris'te düzenlenen Filistin'e yardım toplantısında ortaya atılmıştı. Toplantıda uluslararası toplum Filistin ekonomisinin canlandırılması için 7.7 milyar dolar yardım sözü vermişti.

Bu arada Filistinli yetkililer, Beytüllahim'deki konferansta toplam değeri 1 milyar dolar olan 100'den fazla yatırım projesinin tanıtılacağını, bunlar için işadamlarının desteğinin aranacağını söyledi.

(DPA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title