Haberler

Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri

Türkiye Basketbol Federasyonu (Tbf) Eğitim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Sevim, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Antrenör Eğitiminin Kurumsallaştığını ve Yerini Bulduğunu Söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Sevim, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun antrenör eğitiminin kurumsallaştığını ve yerini bulduğunu söyledi.

TBF ile FIBA'nın birlikte düzenlediği Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri'nin ardından bir değerlendirme yapan TBF Eğitim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sevim, organizasyonun her geçen yıl daha da gelişerek devam ettiğini belirtti. Sevim, "FIBA ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz seminer her geçen yıl hem organizasyon hem de ilgi bazında ileriye gidiyor. Hatta şunu iddia edebiliriz ki Avrupa'nın hem katılım hem de organizasyon anlamında en önemli seminerini düzenlediğimizi söyleyebilirim. Bu yıl katılımcı olarak yaklaşık 850 kişi bizimle birlikte oldu. Türkiye'nin her ilinden ve çeşitli yabancı antrenörler bizimle birlikte bu seminerde yer aldı. Antrenörler arasında ders dışında da diyalog kurulması daha önce birlikte çalışan antrenör arkadaşların yeniden bir araya gelmesi, bu organizasyon içerisinde bilginin yanında sosyal bir proje olarak da dikkat çekti. Avrupa'nın en önemli ve en tanınmış antrenörleri olan Svetislav Pesic, Tab Baldvin, Zare Markovski, Murat Özyer ve Ceyhun Yıldızoğlu katılımcıların dolu dolu bir seminer geçirmesine yardımcı oldu. Zaten hem katılımcılar hem de konuk olan antrenör arkadaşlar bu organizasyonun her anlamda dört dörtlük tamamlandığı görüşündeler" dedi.

Seminere katkıda bulunan sponsorlara da teşekkür eden Sevim, "Bütün sponsorlarımız ve özellikle de SkyTürk yapmış olduğu yayınlarla bize önemli katkı sağladı. Diğer yandan Kuşadası Belediyesi'ne, Aydın Valiliği başta olmak üzere özveriyle çalışan herkese teşekkür ediyorum. Çünkü birçok arkadaşımız burada keyif alarak ve basketbol adına birşeyler yapabilmek için bir araya geldi. Umuyorum bu katılım sonrası bilgi birikimi oyunculara yansır. Eğer bu gerçekleşirse biz de amacımıza ulaşmış oluruz" açıklamasında bulundu.

TBF Eğitim Kurulu'nun önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Antrenör Eğitim Semineri için çalışmalara hemen başlayacağını belirten Sevim, "Eğitim kurulu olarak diğer kurslarımız da devam ediyor. 5. kademe A Kursu Gökova'da, 4. kademe B Kursu Bodrum'da, 3. kademe C Kursu Bursa'da ve 4. kademe D Kursu da Isparta'da gerçekleştirilecek. Bu kurslarımıza da bütün antrenör arkadaşlarımızı bekliyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu'nun antrenör eğitimi kurumsallaştı ve kendi yerini buldu. Bundan sonra da çok başarılı bir şekilde devam edecektir. Bu organizasyon boyunca büyük gayret sarfeden Celal Bayar Üniversitesi basketbol takımı oyuncuları ve antrenörlerine de teşekkür ediyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

(ZH-NÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title