Haberler

Uluslararası Bağımsız Medya Forumu -"başka Bir İletişim Mümkün" Sloganıyla Düzenlenen İstanbul Uluslararası Bağımsız Medya Forumu Yarın Başlayacak

"Başka Bir İletişim Mümkün" Sloganıyla Düzenlenen İstanbul Uluslararası Bağımsız Medya Forumu, Yarın ve Pazar Günü Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde Yapılacak.

''Başka bir iletişim mümkün'' sloganıyla düzenlenen İstanbul Uluslararası Bağımsız Medya Forumu, yarın ve pazar günü Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde yapılacak.

''Medya Özgürlüğü ve Bağımsız Gazetecilik İzleme ve Haber Ağı'' projesi koordinatörü Ertuğrul Kürkçü, Foruma ilişkin düzenlenen basın toplantısında, forumun IPS İletişim Vakfı ve İnter Press Service tarafından ortaklaşa düzenlendiğini belirterek, ''Meslektaşlarımızın işlerini toplumun yararı, dünyanın iyiliği için nasıl daha özgür ve daha aktif bir şekilde yapacaklarına dair bir konferans'' dedi.

Konferansa 71'i Türkiye'den olmak üzere 90 kişinin çağrıldığını belirten Kürkçü, katılımcıların 49'unun yerel medyadan olduğunu söyledi. Kürkçü, ''Biz projelerimizi esas olarak yerel medyanın nitelikçe ve içerikçe gelişmesi üzerine kurduğumuz için bizim açımızdan yerel medya çok önemli. Türkiye medyasının dönüşümünde, yerel medyanın gelecekte çok esaslı bir rol oynayacağına inanıyoruz'' dedi.

Forum çerçevesinde ''BİA2 Hak Haberciliği Ödülleri''nin de sahiplerine verileceğini söyleyen Kürkçü, forumdaki tartışmaların ''Yeni Küresel Yaygın Medya Evreni: Sınırlar ve Sorunlar'', ''Bağımsız Medya Evreni ve Yaygın Dışı Medyanın Gelişim Olasılıkları'', ''İletişim Eğitimi'' ve ''Türkiye'de Yerel, Bağımsız Medya ve Yurttaş Gazeteciliği'' başlıkları altında yapılacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title