Haberler

Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramına Doğru

Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı Öncesi Şarkışla'da Yapılacak Hazırlıklar, Kaymakamlık'ta Düzenlenen Toplantıda Ele Alındı

Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı öncesi Şarkışla'da yapılacak hazırlıklar, Kaymakamlık'ta düzenlenen toplantıda ele alındı.

Şarkışla Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Altınyayla Kaymakamı Salih Ayhan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 18 Temmuz'da ilçede gerçekleştirilecek olan Uluslararası Aşık Veysel Aşıklar Bayramı öncesinde yapılacak hazırlıklar masaya yatırıldı.

Kaymakam Salih Ayhan, toplantıda yaptığı konuşmada, 'Esnaf taşın altına elini koymalı. Başarı ancak o zaman yakalanır. Burada herkes ayrı bir iş yapıyor, bunu halletmemiz lazım, düzeltmemiz lazım. Festival kavramının altını doldurmamız gerekiyor' dedi.

Ayhan, 'Gurbetten gelen hemşehrilerimize, hasretlerini dindirecek bir organizasyonun yapılması gerekiyor. Bu da sadece Kaymakam ile olmuyor. Kaymakamın gayretleriyle değil, gerek sivil toplum, gerek belediye, gerekse esnaflarımızın bir araya gelerek oluşturacağı birlik ve beraberlik içerisinde oluşması gereken bir bayram olmalı' diye konuştu.

Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdoğmuş ise bayrama halkın ilgisinin artması ve katılımın iyi olması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı. Erdoğmuş, bu nedenle bayram etkinliklerine, gündemde olan sanatçıların getirilmesi gerektiğini belirtti.

Toplantıya, Şarkışla Belediye Başkan Yardımcısı Halil Kavlak, İlçe Emniyet Müdürü Ali Yaşar, Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Tamer Kaya, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt, Cemel Beldesi Belediye Başkanı Hakverdi Bulut, Aşık Veysel'in oğlu Ahmet Şatıroğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

(KE-AHM-İRE) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title