Haberler

Uluslararası Artvin Sempozyumu

Artvin Valiliği ve Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) işbirliğiyle düzenlenen "Uluslararası Artvin Sempozyumu" başladı.

Artvin Valiliği ve Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) işbirliğiyle düzenlenen "Uluslararası Artvin Sempozyumu" başladı.

Vali Ömer Doğanay, Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada, sempozyumun Artvin'in geleceğine ışık tutabilecek önemli bir bilimsel etkinlik olduğuna inandığını söyledi.

Artvin'in gelişmesi için farklı fikirleri önemsediklerini dile getiren Doğanay, "Bizler farklı fikirler istiyoruz. Biz uygulayıcı olanlara düzgün bir rota çizerseniz Artvin'i hedefine ulaştıracağımıza inanıyorum. Artvin'in geleceği için bilimden eğitime, turizme ve sanayiye kadar birçok alanda herkesin aynı hedef üzerinde ilerlemeye çalışması önem arz etmektedir. Bu çalışmaları Artvin'in turizm ve eğitimdeki hedefine doğru bir yönlendirme çabası olarak değerlendiriyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Tilki ise Artvin Çoruh Üniversitesinin kurulduğu günden beri çok farklı konularda sempozyumlara ev sahipliği yaptığını belirtti.

Sempozyumu, Artvin ile ilgili il dışındaki bilim insanlarınca yapılan çalışmaları görüp derlemek amacıyla düzenlediklerini ifade eden Tilki, sempozyum sonunda bildirilerden elde edilen verilerin, ilin gelişim planı ve geleceğine yönelik projelere katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Tilki, üniversite olarak yaklaşık bir yıldır bu sempozyum için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Düzenleme komitesi adına konuşan Eğitim Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Kerem Coşkun, Artvin ve çevresine ilişkin yapılan bilimsel araştırmaları derleyerek bilim camiasına kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, sempozyuma Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna, Kırgızistan, Çin ve İtalya'dan yaklaşık 150 bilim insanının katıldığını aktardı.

Konuşmaların ardından Rektör Tilki, uluslararası ikili işbirlikleri çerçevesinde yurt dışına gönderilen üniversite öğrencileri ile sempozyuma destek veren iş adamı Levent Dervişoğlu'na plaket takdim etti.

Açılış programı, Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu'nun "Nihat Gökyiğit Botanik Bahçesi Kuruluş Süreci" konulu sunumuyla sona erdi.

Artvin'le ilgili ekoloji, enerji, ormancılık, kültür sanat, ekonomi, ticaret, eğitim, turizm, tarih, biyoçeşitlilik ve demografik yapı gibi konularda araştırma yapan bilim insanlarının sunum yapacağı sempozyum 3 gün sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Nihat Gökyiğit Artvin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title